Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Mancaruri

Tarta de legume cu branza

written by Corina Ureche august 17, 2012
Tarta asta asteapta de ceva vreme sa fie pusa pe blog si asteapta cuminte. Stie ca a fost delicioasa si ne-a oferit gusturi si arome deosebite, asa ca nu face scandal!
Ideea da a face deliciosenia asta mi-a venit pe masina, intorcandu-ma acasa de la serviciu, asadar mi-am fact mental o mica lista de cumparaturi. Zis si facut, doar ca atunci cand am ajuns acasa mi-am dat seama ca am uitat sa iau unt pentru blat. M-am amarat o țâră, dar am hotarat sa incerc un blat doar cu ou si faina. A iesit un blat fain, galben frumos (ca doar am folosit oua de casa), crocant. Exact cum doream eu.
La umplutura puteti sa jonglati dupa bunul plac. Lista mea continea si ciuperci, insa nu am gasit la aprozar, dar cred ca ar fi iesit o tarta deosebita daca gaseam. Ramane pe alta data!
aaaa…si cred ca ar fi mers ca unsa si o ceapa verde, dar asta nu era pe lista 🙂
Ingrediente
pentru blat
2 oua
150 g faina
un varf de cutit de sare
Pentru umplututa
o vanata
un dovlecel mic
2 ardei (unul rosu, unul verde)
o ceapa alba
branza sarata (cca 150 g)
sare si piper
putin ulei de masline
o rosie
 susan si alune
Blatul
Cele 2 oua se sparg intr-un castron si se amesteca cu sarea, apoi se adauga faina si se framanta un aluat, pana cand acesta se desprinde de pe degete. In cazul in care este prea lipicios mai adaugati faina, iar in cazul in care vi se pare prea tare si uscat adaugati putina apa (cu lingura). Inveliti aluatul intr-o folie si puneti-l la frigider cat pregatiti umplutura. (pastrati putin ou batut pentru a unge tarta pe deasupra!!!)
Pentru aceasta vanata si dovlecelul se taie cubulete (asta dupa ce au fost spalate foarte bine), ardei se taie fasii subtiri, ceapa se toaca grosier, iar rosia se taie si ea cuburi.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga legumele care se calesc in sucul lor propriu cca 10 minute, pana cand se inmoaie cat de cat, bineinteles, condimentate cu sare si piper. Apoi tigaia se trage de pe foc si se lasa umplutura sa se raceasca. Cand umplutura este rece se amesteca cu branza sarata faramitata.
Se unge o tava cu putin unt si se intinde aluatul, apoi se pune umplutura. Eu am lasat 2-3 cm de aluat de jur imprejur, pentru a-l putea plia peste umplutura (ca si in poza de mai jos). Se adauga si cateva rondele de rosii, iar marginile se ung cu ou batut, iar peste ele se presara susan si alune pisate. Eu am avut susan negru, insa se poate folosi susan alb, mac, seminte de in sau rapita, sau orice altceva doriti.
Tarta se da la cuptor pana cand este rumenita si anume in jur de 40 de minute la 180 de grade.
Serviti tarta calda!
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
4 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Cartofi cu pui si mozzarella la tigaie
next post
Bruschetele cochetele

You may also like

OPTIMUM Thermocook Pro in Bucataria Urecheatei – primele...

ianuarie 18, 2016

Gris cu lapte si mere caramelizate

octombrie 12, 2022

Rulada cu fistic si visine

decembrie 27, 2021

Supa crema de fasole galbena

ianuarie 19, 2015

Salata fantezie de paste

iunie 29, 2010

Gogosari la borcan

septembrie 3, 2010

Desert la pahar fara gluten

februarie 11, 2016

Biscuiti cu lapte condensat, portocale si ciocolata

decembrie 14, 2020

Papanasi fierti fara gluten

februarie 26, 2016

Cartofi cu crusta

aprilie 14, 2010

4 comments

Poliana august 18, 2012 - 3:06 pm

bunatate de tarta, super bine arata!

Reply
Corina Ureche august 18, 2012 - 3:08 pm

multumesc frumos :*

Reply
catkitchen august 23, 2012 - 7:30 pm

Blat fara unt , umplutura fara ciuperci , si tarta a iesit perfecta !!! 😉 E super apetisanta si sunt sigura ca a fost delicioasa !!!!!

Reply
Hai sa ne pazim de bolile astea noi, dar si de cele vechi ! august 23, 2012 - 7:30 pm

O mancare sanatoasa cu care in mod sigur ne pazim de imbolnavire

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ