Tarta asta asteapta de ceva vreme sa fie pusa pe blog si asteapta cuminte. Stie ca a fost delicioasa si ne-a oferit gusturi si arome deosebite, asa ca nu face scandal!
Ideea da a face deliciosenia asta mi-a venit pe masina, intorcandu-ma acasa de la serviciu, asadar mi-am fact mental o mica lista de cumparaturi. Zis si facut, doar ca atunci cand am ajuns acasa mi-am dat seama ca am uitat sa iau unt pentru blat. M-am amarat o țâră, dar am hotarat sa incerc un blat doar cu ou si faina. A iesit un blat fain, galben frumos (ca doar am folosit oua de casa), crocant. Exact cum doream eu.
La umplutura puteti sa jonglati dupa bunul plac. Lista mea continea si ciuperci, insa nu am gasit la aprozar, dar cred ca ar fi iesit o tarta deosebita daca gaseam. Ramane pe alta data!
aaaa…si cred ca ar fi mers ca unsa si o ceapa verde, dar asta nu era pe lista 🙂
Ingrediente
pentru blat
2 oua
150 g faina
un varf de cutit de sare
Pentru umplututa
o vanata
un dovlecel mic
2 ardei (unul rosu, unul verde)
o ceapa alba
branza sarata (cca 150 g)
sare si piper
putin ulei de masline
o rosie
susan si alune
Blatul
Cele 2 oua se sparg intr-un castron si se amesteca cu sarea, apoi se adauga faina si se framanta un aluat, pana cand acesta se desprinde de pe degete. In cazul in care este prea lipicios mai adaugati faina, iar in cazul in care vi se pare prea tare si uscat adaugati putina apa (cu lingura). Inveliti aluatul intr-o folie si puneti-l la frigider cat pregatiti umplutura. (pastrati putin ou batut pentru a unge tarta pe deasupra!!!)
Pentru aceasta vanata si dovlecelul se taie cubulete (asta dupa ce au fost spalate foarte bine), ardei se taie fasii subtiri, ceapa se toaca grosier, iar rosia se taie si ea cuburi.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga legumele care se calesc in sucul lor propriu cca 10 minute, pana cand se inmoaie cat de cat, bineinteles, condimentate cu sare si piper. Apoi tigaia se trage de pe foc si se lasa umplutura sa se raceasca. Cand umplutura este rece se amesteca cu branza sarata faramitata.
Se unge o tava cu putin unt si se intinde aluatul, apoi se pune umplutura. Eu am lasat 2-3 cm de aluat de jur imprejur, pentru a-l putea plia peste umplutura (ca si in poza de mai jos). Se adauga si cateva rondele de rosii, iar marginile se ung cu ou batut, iar peste ele se presara susan si alune pisate. Eu am avut susan negru, insa se poate folosi susan alb, mac, seminte de in sau rapita, sau orice altceva doriti.
Tarta se da la cuptor pana cand este rumenita si anume in jur de 40 de minute la 180 de grade.
Serviti tarta calda!
Pofta buna!
4 comments
bunatate de tarta, super bine arata!
multumesc frumos :*
Blat fara unt , umplutura fara ciuperci , si tarta a iesit perfecta !!! 😉 E super apetisanta si sunt sigura ca a fost delicioasa !!!!!
O mancare sanatoasa cu care in mod sigur ne pazim de imbolnavire