Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
AperitiveMancaruri

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023
Mancaruri

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022
Desert

Tiramisu cu capsuni – tiramisu fara ou

written by Corina mai 3, 2020
Tiramisu cu capsuni – tiramisu fara ou

Tiramisu cu capsuni sau tiramisu fara ou. O reteta fara preparare termica, mult mai rapida decat cea clasica, insa la fel de gustoasa. Totul se pregateste super simplu!

Tiramisu este unul dintre deserturile noastre preferate. Ne plac piscoturile umede aromate cu cafea, crema pufoasa si aerata cu galbenusuri si mascarpone si pudra de cacao delicioasa de pe deasupra. Da, suntem fani adevarati ai retetei clasice, insa nu zicem nu si altor variante, cum ar fi una fara oua, dar cu fructe.

Musai de stiut inainte de a te apuca de treaba!

  • Poti folosi si alte fructe, cum ar fi: zmeura, afine, mure, mango, cirese, visine.
  • Smantana pentru frisca este obligatoriu sa fie foarte rece, altfel nu se va bate crema.
  • Pentru asamblare eu am folosit un platou cu baza de 16x16cm, dar la fel de bine se poate asambla si intr-o tava de copt cu pereti inalti.
  • Mi-au fost suficiente 18 piscoturi pentru platoul folosit, adica pentru 6 portii.
  • Cantitatile ingredientelor se vor estima in functie de cate portii se doresc la final/tava folosita.
  • In crema de mascarpone se mai pot adaug: putin vin aromat, coaja de lamaie sau lime, esenta de migdale etc. In principiu aromele preferate.
  • Piscoturile se pot insiropa cu zeama de compot, lapte sau sirop de apa cu zahar (1:1) facut in casa. Nu este obligatoriu sa le insiropati cu cafea daca nu va place sau daca vreti sa pregatiti desertul pentru cei mici.

Tiramisu cu capsuni - tiramisu fara ou

Ingrediente Tiramisu cu capsuni – tiramisu fara ou

  • 18 piscoturi
  • 250g mascarpone
  • 400 ml smantana pentru frisca (foarte rece)
  • 60g zahar
  • 200g capsuni
  • 200ml cafea foarte concentrata
  • vanilie (dupa gust)
  • cacao (pentru decor)

APASA PLAY MAI JOS SI VEZI RETETA IN FORMAT VIDEO

Mod de preparare Tiramisu cu capsuni – tiramisu fara ou

Pregartim  o tava sau un platou pentru montat. Asa cum am specificat si mai sus, am folosit un platou cu baza de 16x16cm.

Taiem căpșunii marunt.

Intr-un bol amestecam mascarpone, smantana pentru frisca, zaharul si vanilia. Batem crema cu mixerul aproximativ 2 minute, pana crema capata o consistenta densa.

Pe platou intindem o lingura de crema, apoi asezam un strat de piscoturi insiropate cu cafea.

Asezam jumatate de crema peste piscoturi si nivelam.

Asezam un strat de capsuni maruntiti. Deasupra punem crema, dar pastram 2-3 linguri pentru decorul final.

Intindem crema, apoi asezam al doilea strat de piscoturi insiropate cu cafea. Intindem peste acestea crema ramasa, apoi pudram cacao din belsug.

Tiramisu cu capsuni este obligatoriu sa stea la rece inainte de servire minimum 3-4 ore, insa va recomand sa il lasati peste noapte. Va fi greu, stiu, insa a doua zi desertul va fi de milioane.

Pofta buna, dragii mei!

Print Friendly, PDF & Email
capsunidesert fara coacerereteta fara coacerereteta prajituratiramisu
1 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Tarta cu ananas
next post
Dovlecel pane crocant

You may also like

Rote Grütze – budinca de fructe

martie 29, 2015

Prajitura cu nuca si mascarpone

iunie 29, 2013

Meniu de duminica, pentru aniversarea blogului

octombrie 10, 2016

Chec cu iaurt si ciocolata

martie 23, 2018

Budinca de paste cu urda si fructe deshidratate

iulie 23, 2010

Prajitura “Desteapta”

iunie 16, 2014

Waffle

februarie 21, 2013

Papanasi fierti

ianuarie 21, 2010

Crema de zahar ars

august 23, 2010

Clatite de post

decembrie 8, 2013

1 comment

Tiramisu cu căpșuni – REȚETAR ONLINE mai 4, 2020 - 9:50 am

[…] in format scris este pe blog: https://corinaureche.ro/tiramisu-cu-capsuni-tiramisu-fara-ou/ Mergi la canalul Youtube a […]

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (34) ciuperci (25) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (23) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (16) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ