Tiramisu cu capsuni sau tiramisu fara ou. O reteta fara preparare termica, mult mai rapida decat cea clasica, insa la fel de gustoasa. Totul se pregateste super simplu!
Tiramisu este unul dintre deserturile noastre preferate. Ne plac piscoturile umede aromate cu cafea, crema pufoasa si aerata cu galbenusuri si mascarpone si pudra de cacao delicioasa de pe deasupra. Da, suntem fani adevarati ai retetei clasice, insa nu zicem nu si altor variante, cum ar fi una fara oua, dar cu fructe.
Musai de stiut inainte de a te apuca de treaba!
- Poti folosi si alte fructe, cum ar fi: zmeura, afine, mure, mango, cirese, visine.
- Smantana pentru frisca este obligatoriu sa fie foarte rece, altfel nu se va bate crema.
- Pentru asamblare eu am folosit un platou cu baza de 16x16cm, dar la fel de bine se poate asambla si intr-o tava de copt cu pereti inalti.
- Mi-au fost suficiente 18 piscoturi pentru platoul folosit, adica pentru 6 portii.
- Cantitatile ingredientelor se vor estima in functie de cate portii se doresc la final/tava folosita.
- In crema de mascarpone se mai pot adaug: putin vin aromat, coaja de lamaie sau lime, esenta de migdale etc. In principiu aromele preferate.
- Piscoturile se pot insiropa cu zeama de compot, lapte sau sirop de apa cu zahar (1:1) facut in casa. Nu este obligatoriu sa le insiropati cu cafea daca nu va place sau daca vreti sa pregatiti desertul pentru cei mici.
Ingrediente Tiramisu cu capsuni – tiramisu fara ou
- 18 piscoturi
- 250g mascarpone
- 400 ml smantana pentru frisca (foarte rece)
- 60g zahar
- 200g capsuni
- 200ml cafea foarte concentrata
- vanilie (dupa gust)
- cacao (pentru decor)
APASA PLAY MAI JOS SI VEZI RETETA IN FORMAT VIDEO
Mod de preparare Tiramisu cu capsuni – tiramisu fara ou
Pregartim o tava sau un platou pentru montat. Asa cum am specificat si mai sus, am folosit un platou cu baza de 16x16cm.
Taiem căpșunii marunt.
Intr-un bol amestecam mascarpone, smantana pentru frisca, zaharul si vanilia. Batem crema cu mixerul aproximativ 2 minute, pana crema capata o consistenta densa.
Pe platou intindem o lingura de crema, apoi asezam un strat de piscoturi insiropate cu cafea.
Asezam jumatate de crema peste piscoturi si nivelam.
Asezam un strat de capsuni maruntiti. Deasupra punem crema, dar pastram 2-3 linguri pentru decorul final.
Intindem crema, apoi asezam al doilea strat de piscoturi insiropate cu cafea. Intindem peste acestea crema ramasa, apoi pudram cacao din belsug.
Tiramisu cu capsuni este obligatoriu sa stea la rece inainte de servire minimum 3-4 ore, insa va recomand sa il lasati peste noapte. Va fi greu, stiu, insa a doua zi desertul va fi de milioane.
Pofta buna, dragii mei!
1 comment
[…] in format scris este pe blog: https://corinaureche.ro/tiramisu-cu-capsuni-tiramisu-fara-ou/ Mergi la canalul Youtube a […]