O tocanita care noua ne place foarte mult. Este si simplu de facut, insa destul de grea deoarece este cu faina si smantana…adica tocanita de la noi din Ardeal 😛
Am cumparat o bucata generoasa de jambon afumat si a fost musai sa folosesc putin si in tocanita, care la inceput am vrut sa fie doar cu ciuperci.
Am folosit
400-500 g de ciuperci proaspete
jambon afumat (dupa pofta inimii si a papilelor gustative)
o ceapa maricica
1 catel de usturoi e talie mare 🙂
o lingura de faina
2 linguri de smantana
cca 100 ml de lapte
patrunjel
putin ulei pentru prajit
iar ca si condimente doar sare si piper
Ceapa tocata marunt marunt am calit-o in ulei. Am adaugat jambonul taiat bucati, nici prea mari nici prea micute. L-am lasat si pe el putin la sfarait si am pus ciupercile. Am adaugat apa, vreo 2-3 cani, condimente si am lasat la bulbucit/fiert.
Spre final am amestecat laptele cu faina si smantana si am pus ingrosala in oala. Pe foc se mai lasa sa de-a 2-3 clocote, se adauga usturoiul pisat si patrunjelul taiat marunt.
Merge de minune cu mamaliga sau paine si niste castraveti murati.
Pofta mare!
6 comments
Multumesc pt reteta :*!
Zilele astea o incerc si eu 😀
Pupici!
Foarte buna!
Nela, intradevar e foarte buna! multumesc pentru vizita…
Lucia scuze de intarziere…sper sa va placa la fel de mult cum ne-a placut noua 😀
Pup
Cat de bine arata.La noi ciupercile sunt la mare cautare.
ciuperci nu pot refuza niciodata !!!