Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Torturi

Tort cu mere,piersici si zahar ars

written by Corina Ureche octombrie 16, 2010
Reteta minunatului meu tort o am de la Daiana…
Daiana, merci tare frumos! A fost bun si delicios si mai vrem..asa ca ramane printre preferatele noastre!

Ingrediente

6 oua
6 linguri de faina
12 linguri de zahar
1 pliculet praf de copt
1 pliculet zahar vanilat
piersici
mere
putina cacao

Preparare
Pregatim fructele. Spalam merele si piersicile si le taiem felii.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilinat. Galbenusurile se freaca cu alte 3 linguri de zahar. Se amesteca compozitiile si se adauga faina amestecata cu pragul de copt, lingura cu lingura. Se omoogenizeaza compozitia amestecand usor usor.
Intre timp se caramelizeaza cele 6 linguri de zahar ramase si se toarna in forma de tort. Se lasa putin sa se racoreasca apoi se aranjeaza feliile de fructe peste zahar. Se toarna si compozitia blatului peste fructe, eu am mai pastrat putin si am amestecat cu cacao apoi am turnat peste compozitia alba.
Dam la cuptor la o temperatura medie cca 40-50 de minute (in functie de cuptor…verificam cu scobitoarea cand este gata).
Scoatem tortul si il lasam putin sa se raceasca apoi il rasturnam pe un platou. Il puteti servi ca atare sau il puteti orna cu frisca..noi il preferam simplu, fara frisca!

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
4 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Cannelloni cu urda si spanac
next post
Salata de vinete cu iaurt

You may also like

Tort de cacao si mascarpone

martie 28, 2012

Tort cu banane si crema de ciocolata

octombrie 21, 2015

Tort cu iaurt si ricotta

aprilie 15, 2013

Rainbow cake/Tort curcubeu

mai 12, 2015

Tort cu crema de lamaie si lime

octombrie 12, 2015

Tort cu bezea caramelizata

ianuarie 25, 2016

4 comments

boscodina octombrie 27, 2010 - 4:24 pm

Ai observat? A venit Toamna, afara ,in blogosfera si mai ales in Dulcea Romanie.Si nu asa cu traista goala ci cu o noua provocare " nuci si usturoi" :)Te astept sa ni te alaturi 🙂

Reply
Maria octombrie 27, 2010 - 4:24 pm

Prajitura asta cred ca e minunata ! Mi-am notat ingredientele si am sa incec si eu reteta .

Reply
vincent octombrie 27, 2010 - 4:24 pm

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

Reply
Surac octombrie 27, 2010 - 4:24 pm

Super fain…Trimite o felie.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ