Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
supe/ciorbe

Un fel de ciorba a la grec

written by Corina Ureche ianuarie 29, 2014
In ultima vreme gatesc destul de multe supe si ciorbe, poate si din cauza ca e atat de rece vremea asta si avem nevoie in permanenta de ceva de incalzit. Dar parca fac mai multe supe ca in alte ierni. Adevarul e ca dintr-o oala de ciorba mancam si a doua zi si uneori si a treia, astfel ca economisesc si timp si ingrediente..si curent si de toate.
Ciorba de azi e un fel de a la grec, dar aduce si cu radauteana parca. N-am folosit o reteta anume, am facut strict ce mi-a venit la mana. N-am calit nimic in ulei, totul a fost fiert si nu am folosit faina pentru ingrosat. Cu toate astea, mi s-a parut una dintre cele mai bune ciorbe facute de mine pana in prezent.
Daca doriti puteti sa ii adaugati tarhon, sa o acriti cu otet sau ardei iute, sa-i adaugati mai multe legume..in principiu e o reteta usor adaptabila la orice. Serviti cu paine proaspata si ardei iute. Enjoy!
 

 

 Ingrediente
-2 pulpe intregi de pui (am avut pui de tara)
-2 morcovi
-2 radacini de patrunjel
-un ardei gras rosu
-o ceapa alba mare
-2 rosii
-1/2 pahar de orez (am folosit un pahar cu capacitatea de 250 ml)
-2 galbenusuri
-200 ml smantana
-2 catei de usturoi
-sare si piper dupa gust
-cateva fire de patrunjel proaspat
-zeama de la 1/2 lamaie
Intr-o oala se toarna cca 3 l de apa. Carnea de pui spalata si curatata se pune in oala, alaturi de morcovi, radacina de patrunjel, ardeiul, rosiile si ceapa taiate bucati mari (ceapa se pune intreaga, este doar pentru aroma). Se pune un capac si se lasa la fiert pana cand carnea se desface usor de pe os si legumele sunt fierte. Se spumeaza din cand in cand, in functie de spuma formata.
Cand acestea sunt fierte se scot afara din supa, se lasa putin la racit, apoi carnea se desface de pe os si se taie fasii, iar legumele cubulete. Pana cand acestea sunt taiate, se pune in oala orezul spalat in prealabil si se lasa sa fiarba la foc mic. Se pun inapoi in ciorba carnea si legumele si se tine oala pe foc mic-mic pana cand orezul este fiert de tot.
Galbenusurile se amesteca cu smantana si cu 2-3 linguri de ciorba fierbinte, apoi se toarna amestecul in ciorba, se amesteca si se mai lasa cateva minute sa fiarba.  Usturoiul se piseaza si se amesteca cu o lingura de ciorba fierbinte, apoi se toarna in oala.
 Se toarna in ciorba si zeama de lamaie, se condimenteaza cu piper si sare daca mai este nevoie si se adauga patrunjelul tocat marunt. Se opreste focul si se lasa cateva minute la hodinit.
Daca doriti o ciorba mai lunga, mai puteti adauga apa daca vedeti ca supa a scazut prea mult dupa ce carnea si legumele s-au fiert. Sau daca vi se pare prea multa puteti sa renuntati la ocantitate din aceasta. In cazul meu, am folosit pui de casa si a necesitat un timp mai lung de fierbere, astfel pierzandu-se si o cantitate mai mare de apa. Insa noua ne place ciorba deasa si consistenta, asadar, adaptati totul gusturilor voastre.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Biscuiti cu banane si fructe uscate
next post
Bune maniere & Make-up de Lady

You may also like

Supa crema de ciuperci

ianuarie 4, 2019

Supa crema de cartofi dulci si ardei copti

februarie 1, 2022

Supa crema de ciuperci

aprilie 17, 2010

Supa cremoasa de ciuperci, la Thermocook

ianuarie 27, 2016

Ciorba de cartofi cu afumatura

ianuarie 13, 2010

Ciorba de carnati cu moare

decembrie 8, 2018

Supa-crema de rosii

august 27, 2010

Supa crema de ardei copti cu smantana de...

februarie 24, 2015

Supa de rosii cu fidea

august 10, 2021

Ciorba de fasole boabe

ianuarie 9, 2010

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ