Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Mancaruri

Vita Stroganoff

written by Corina Ureche mai 24, 2011
Aveam aceasta reteta in plan inca de cand am gatit Pui Stroganoff, o reteta de care ne-am indragostit pe loc. Acum sunt in dubii deoarece nu stiu care imi place mai mult, cu pui sau cu vita :). Eu vi le recomand cu caldura pe amandoua, iar daca va hotarati sa le incercati nu veti regreta!
Pentru varianta cu carne de vita m-am inspirat de aici.
si am folosit:
400 g carne de vita (proaspata foc)
300 g ciuperci champignon
o ceapa maricica
2 catei de usutoi
1 pahar de vin rosu
2 linguri zeama de lamaie
1 lingura de faina
2-3 linguri de smantana (puteti folosi mai mult daca doriti)
putin unt
sare si piper dupa gust
Prima data pregatim carnea, pe care o spalam bine si o taiem fasii. Apoi ciupercile (eu le curat), spalate bine, apoi taiate maruntel, sau bucati mai mari daca va place asa.
Intr-o tigaie topim untul si calim ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul. Adaugam ciupercile, le gatim scurt cateva minute apoi adaugam fasiile de carne. Fiind taiate fasii nu vor necesita un timp indelungat de preparare, asa ca dupa 2-3 minute adaugam vinul si sucul de lamaie, apoi lasam pe foc sa fiarba incet. Condimentati dupa gust cu sare si piper.
Amestecam faina cu apa rece, reducem focul si adaugam amestecul in tigaie amestecand pana cand obtinem un sos ingrosat. Daca doriti sa obtineti mai mult sos adaugati apa in plus. Fierbesti cateva minute apoi adaugati smantana. Presarati patrunjel si puteti servi masa.
Noi am servit cu cus-cus.
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Chec cu stafide
next post
Scoici umplute cu ciuperci si carne

You may also like

Pizza cu prosciutto si rucola

martie 26, 2019

Somon la cuptor cu portocale

februarie 25, 2013

Cele mai spaghete din lume!!!

septembrie 18, 2012

Un smoothie verde

iunie 10, 2015

7 idei de salate pentru orice sezon

iunie 13, 2016

Bruschetele cochetele

august 20, 2012

Cartofi noi cu bacon la cuptor

iunie 6, 2017

Negresa cu nuci si branza

februarie 5, 2016

Tort cu cirese, ciocolata si cafea

noiembrie 24, 2012

Tort Musuroi de cartita

mai 14, 2021

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ