Aveam aceasta reteta in plan inca de cand am gatit Pui Stroganoff, o reteta de care ne-am indragostit pe loc. Acum sunt in dubii deoarece nu stiu care imi place mai mult, cu pui sau cu vita :). Eu vi le recomand cu caldura pe amandoua, iar daca va hotarati sa le incercati nu veti regreta!
Pentru varianta cu carne de vita m-am inspirat de aici.
si am folosit:
400 g carne de vita (proaspata foc)
300 g ciuperci champignon
o ceapa maricica
2 catei de usutoi
1 pahar de vin rosu
2 linguri zeama de lamaie
1 lingura de faina
2-3 linguri de smantana (puteti folosi mai mult daca doriti)
putin unt
sare si piper dupa gust
Prima data pregatim carnea, pe care o spalam bine si o taiem fasii. Apoi ciupercile (eu le curat), spalate bine, apoi taiate maruntel, sau bucati mai mari daca va place asa.
Intr-o tigaie topim untul si calim ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul. Adaugam ciupercile, le gatim scurt cateva minute apoi adaugam fasiile de carne. Fiind taiate fasii nu vor necesita un timp indelungat de preparare, asa ca dupa 2-3 minute adaugam vinul si sucul de lamaie, apoi lasam pe foc sa fiarba incet. Condimentati dupa gust cu sare si piper.
Amestecam faina cu apa rece, reducem focul si adaugam amestecul in tigaie amestecand pana cand obtinem un sos ingrosat. Daca doriti sa obtineti mai mult sos adaugati apa in plus. Fierbesti cateva minute apoi adaugati smantana. Presarati patrunjel si puteti servi masa.
Noi am servit cu cus-cus.
Pofta buna!