Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Altele

Summer cooking – partea a II-a

written by Corina Ureche iunie 16, 2015
Sambata trecuta a avut loc a doua parte a cursului de cooking organizat de Edge Academy (si daca nu ati citit ce s-a intamplat la prima parte, o puteti face repejor aici). Ati putea zice ca zic prea de bine, insa m-am simtit la fel de bine ca si la prima intalnire, poate si mai bine pentru ca deja imi cunosteam colegii si spatiul de lucru. Recunosc ca meniul propus de chef Nicolae Craciun (un om cu multa rabdare, cum rar mi-a fost dat sa intalnesc) m-a scos destul de mult din zona mea de confort. Dar iesitul din zona confortabila inseamna evolutie, iar eu sunt mandra ca am facut un pas in afara cercului. Sa va explic.
Am avut un meniu cu preparate pe baza de peste si scoici. Hai ca pestele se mai zbate prin ceva apa din zona, dar hăpt in dealul Clujului numa moluste nu cresc. Ce vreau sa spun cu asta? Am stat deoparte mereu de fructele de mare tocmai pentru ca nu am stiut cum se le gatesc corect (si nici nu aveam de unde sa stiu). Carnea de peste, si stiti deja probabil asta, este printre preferatele mele si nu mi-a fost niciodata teama sa o abordez in bucatarie. De sambata, insa, m-am imprietenit si cu scoicile si marturisesc ca abia astept sa le pregatesc acasa, de una singura. Sunt curajoasa si sper sa nu imi pierd vitejia pe parcurs.
Aveam nevoie de o astfel de experienta, sa vad „pe viu” cum se transforma intr-un super preparat…din acela dupa care iti lingi degetele.
Meniul complet al zilei a fost:
– vongole cu spaghetii
– midii cu sos de rosii
– midii in sos alb (cu vin, usturoiu, unt si patrunjel)
– dorada cu sos olandez si legume de sezon
– crème brulée cu tonka
– tarta frangipane cu cirese
Bineinteles, ca si data trecuta, la final ne-am asezat la masa si am savurat tot-tot din farfurii alaturi de colegii care au participat la sesiunea de Wine Tasting. Licoarea magica din pahare a fost de aceasta data de la Lacerta, iar preferatul meu a fost Rose-ul (2014), care a mers perfect alaturi de dorada.
Cugetari dupa a II-a intalnire:
–          Cu putina rabdare si un cutit potrivit, filetatul pestelui e floare la ureche;
–          Cu putin mai multa rabdare, dar si atentie, poti face un sos olandez de milioane;
–          Scoicile iti pot deveni prietene daca si tu ai deschidere si flexibilitate in ceea ce le priveste. Eu am avut!
–          Chiar daca de aceasta data nu am folosit KitchenAid-ul, eu tot mi-l doresc;
–          Mancarea aduce oamenii impreuna si leaga prietenii faine;
–          Nu ai nevoie de ingrediente sofisticate pentru a pregati super mancaruri. Asta stiam deja, dar sambata mi-am re-re-re-re-reconfirmat.
Astept cu multa nerabdare cea de a III-a intalnire. Dar in acelasi timp parca ma si intristeaza venirea ei, fiind ultima. Dar numai din aceasta sesiune!
Va las in continuare poze de la intalnirea noastra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
edge academyedge gourmet
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Sandvis cu lipie si papara
next post
Summer Cooking – Last Session

You may also like

Cugetari si intelepciuni dupa prima intalnire a cursului...

iunie 9, 2015

Toate drumurile duc la Roma (part I)

decembrie 2, 2011

Bune maniere & Make-up de Lady

ianuarie 30, 2014

Vizita la Selgros Alba Iulia

august 28, 2017

Summer Cooking – Last Session

iunie 26, 2015

„Biblioteca Bloggerului Român”, editia a II-a – Topul...

ianuarie 22, 2015

OPTIMUM Thermocook Pro in Bucataria Urecheatei – primele...

ianuarie 18, 2016

Cum a fost la „Bune maniere&Make-up de Lady”editia...

martie 14, 2014

Ce citesc cand nu gatesc sau Biblioteca bloggerului...

ianuarie 13, 2014

Chef pentru o zi – Concurs pentru pasionatii...

aprilie 20, 2017

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ