Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Mancaruri

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

written by Corina august 20, 2023
Supa rece de legume – reteta Gazpacho

Supa rece de legume – reteta Gazpacho – o mancare cu radacini din sudul Spaniei. Practic avem o supa crema rece (foarte rece!) pregatita din legume, un deliciu racoritor perfect pentru sezonul estival. Toate aromele verii intr-un pahar sau intr-o parfurie! Da, gazpacho poate fi servit si in pahar, alaturi de cuburi de gheata. Cu cat mai rece supa, cu atat mai buna. Haideti sa vedeti cat de simplu se pregateste, e o joaca de copii!

Supa rece de legume - reteta Gazpacho

Aveti nevoie pentru aceasta reteta de legume de sezon si un blender care sa paseze fin, cremos. Eu am folosit un blender Artisan KitchenAid K400 de la KitchenShop.ro. Este un blender de masa cochet si foarte usor de folosit pe care il puteti alege dintr-o varietate de 15 culori, astfel incat sa va asigurati ca se integreaza perfect in bucataria voastra. Eu am ales culoarea fistic pentru a se asorta cu mixerul KitchenAid.

Acest blender a fost special creat pentru a pasa cat mai fin supele, cremele, bauturile, unturile de diferite fructe cu coaja lemnoasa sau gheata, avand un motor cu o putere de 1200W si lame din otel inoxidabil cu grosimea de 3mm.  Are structura de metal, fiind astfel foarte stabil atunci cand lucrati cu el. Aveti la dispozitie 5 trepte de viteza + functia Pulse, 3 functii pre-programate si 1 functie autocuratare, iar capacitatea vasului de sticla este de 1,4l.

90 ZILE BANII ÎNAPOI GARANTAT

In perioada 01.06.2023 – 31.08.2023 la KitchenShop.ro se desfasoara campania 90 zile banii inapoi garantat. Mai exact, la achizitionarea unui blender Artisan KitchenAid K400 aveti garantia returnarii banilor dupa 90 de zile de la achizitie daca produsul nu corespunde asteptarilor voastre. Detalii despre toata campania gasiti AICI.

Supa rece de legume - reteta Gazpacho

Pentru un gazpacho cat mai delicios va recomand sa folositi legume de sezon de la parinti, bunici sau producatori locali. Astfel, va asigurati ca acele legume au un gust cat mai natural si autentic. Ce legume folosim? Rosii, castraveti, ceapa, ardei, usturoi, dar sunt o multime de variatiuni. Se poate adauga ardei iute, ardeiul gras poate fi rosu sau verde. Ba chiar am vazut ca se adauga o bucatica de sfecla pentru o culoare cat mai intensa.

Reteta originala presupune si folosirea unei cantitati de paine, pasata direct in supa, insa am omis acest pas pentru ca am servit supa alaturi de crutoane.

Ce este foarte important si va sugerez sa nu omiteti din reteta este otetul. Otetul face ca toate aromele sa prinda viata, este minunat!

De asemenea, va sugerez sa serviti supa cat mai rece. Ori adaugati gheata, cum am facut si eu, in blender ori puneti supa la rece pentru minimum 2 ore inainte de servire. Va garantez ca este delicioasa! Pofta buna!

Ingrediente Supa rece de legume – reteta Gazpacho

  • 800g rosii bine coapte
  • 150g ardei gras verde/rosu
  • 80g ceapa rosie sau alba
  • 150g castraveti proaspeti
  • 1 catel mare de usturoi
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 60ml ulei de masline
  • sare dupa gust
  • 5-6 frunze de busuioc proaspat
  • 4-5 cuburi de gheata

Mod de preparare 

  1. Am taiat toate legumele in bucati mai mici, dar nu cubulete.
  2. Am pus toate legumele in vasul blenderului, am adaugat otetul, sare, ulei de masline si frunzele de busuioc.
  3. Am pasat totul pe viteza 4 timp de 30-40 de secunde.
  4. Am desfacut capacul si am adaugat cuburile de gheata.
  5. Am pasat din nou, pana gheata a fost complet maruntita (20-30 secunde).
  6. Am gustat supa si am adaugat putina sare.
  7. Am turnat supa rece in farfurie, am adaugat crutoane, piper macinat si ulei de masline.

Atat de simplu se face aceasta supa rece de legume. Este un vis, va promit!

Supa rece de legume - reteta Gazpacho

Print Friendly, PDF & Email
ardeiblender KitchenAidcastravetiKitchenShopretete simple si rapiderosii
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Tarta fara coacere cu afine si lapte condensat
next post
Spanakopita – triunghiuri cu spanac

You may also like

Tarta cu zmeura si ciocolata

mai 4, 2022

Chec sarat cu parmezan si patrunjel

martie 26, 2020

Budinca de dovlecel cu branza si bacon

iulie 31, 2017

Sandvis cu lipie si papara

iunie 11, 2015

Rulouri de pui (cu sos de mustar si...

februarie 1, 2012

Organizarea dulapurilor din bucatarie

februarie 22, 2016

Risotto cu rosii

august 3, 2022

Aranygaluska – galuste de aur cu ciocolata

noiembrie 26, 2020

Spuma de capsune cu aroma de cimbrisor

martie 4, 2024

Ghiveci de dovlecel (la borcan)

septembrie 4, 2010

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ