Supa rece de legume – reteta Gazpacho – o mancare cu radacini din sudul Spaniei. Practic avem o supa crema rece (foarte rece!) pregatita din legume, un deliciu racoritor perfect pentru sezonul estival. Toate aromele verii intr-un pahar sau intr-o parfurie! Da, gazpacho poate fi servit si in pahar, alaturi de cuburi de gheata. Cu cat mai rece supa, cu atat mai buna. Haideti sa vedeti cat de simplu se pregateste, e o joaca de copii!
Aveti nevoie pentru aceasta reteta de legume de sezon si un blender care sa paseze fin, cremos. Eu am folosit un blender Artisan KitchenAid K400 de la KitchenShop.ro. Este un blender de masa cochet si foarte usor de folosit pe care il puteti alege dintr-o varietate de 15 culori, astfel incat sa va asigurati ca se integreaza perfect in bucataria voastra. Eu am ales culoarea fistic pentru a se asorta cu mixerul KitchenAid.
Acest blender a fost special creat pentru a pasa cat mai fin supele, cremele, bauturile, unturile de diferite fructe cu coaja lemnoasa sau gheata, avand un motor cu o putere de 1200W si lame din otel inoxidabil cu grosimea de 3mm. Are structura de metal, fiind astfel foarte stabil atunci cand lucrati cu el. Aveti la dispozitie 5 trepte de viteza + functia Pulse, 3 functii pre-programate si 1 functie autocuratare, iar capacitatea vasului de sticla este de 1,4l.
90 ZILE BANII ÎNAPOI GARANTAT
In perioada 01.06.2023 – 31.08.2023 la KitchenShop.ro se desfasoara campania 90 zile banii inapoi garantat. Mai exact, la achizitionarea unui blender Artisan KitchenAid K400 aveti garantia returnarii banilor dupa 90 de zile de la achizitie daca produsul nu corespunde asteptarilor voastre. Detalii despre toata campania gasiti AICI.
Pentru un gazpacho cat mai delicios va recomand sa folositi legume de sezon de la parinti, bunici sau producatori locali. Astfel, va asigurati ca acele legume au un gust cat mai natural si autentic. Ce legume folosim? Rosii, castraveti, ceapa, ardei, usturoi, dar sunt o multime de variatiuni. Se poate adauga ardei iute, ardeiul gras poate fi rosu sau verde. Ba chiar am vazut ca se adauga o bucatica de sfecla pentru o culoare cat mai intensa.
Reteta originala presupune si folosirea unei cantitati de paine, pasata direct in supa, insa am omis acest pas pentru ca am servit supa alaturi de crutoane.
Ce este foarte important si va sugerez sa nu omiteti din reteta este otetul. Otetul face ca toate aromele sa prinda viata, este minunat!
De asemenea, va sugerez sa serviti supa cat mai rece. Ori adaugati gheata, cum am facut si eu, in blender ori puneti supa la rece pentru minimum 2 ore inainte de servire. Va garantez ca este delicioasa! Pofta buna!
Ingrediente Supa rece de legume – reteta Gazpacho
- 800g rosii bine coapte
- 150g ardei gras verde/rosu
- 80g ceapa rosie sau alba
- 150g castraveti proaspeti
- 1 catel mare de usturoi
- 2 linguri otet de vin rosu
- 60ml ulei de masline
- sare dupa gust
- 5-6 frunze de busuioc proaspat
- 4-5 cuburi de gheata
Mod de preparare
- Am taiat toate legumele in bucati mai mici, dar nu cubulete.
- Am pus toate legumele in vasul blenderului, am adaugat otetul, sare, ulei de masline si frunzele de busuioc.
- Am pasat totul pe viteza 4 timp de 30-40 de secunde.
- Am desfacut capacul si am adaugat cuburile de gheata.
- Am pasat din nou, pana gheata a fost complet maruntita (20-30 secunde).
- Am gustat supa si am adaugat putina sare.
- Am turnat supa rece in farfurie, am adaugat crutoane, piper macinat si ulei de masline.
Atat de simplu se face aceasta supa rece de legume. Este un vis, va promit!