In general, sambata si duminica sunt zilele de omleta cu ceva la noi in familie, pentru ca sambata reusim sa mancam impreuna mic dejunul. Astazi am facut o omleta cu susan si cartofi, ceva mai consistent ca de obicei.
In mod normal nu pregatesc omleta cu cartofi, insa acesti 2 cartofi fierti pe care i-am folosit mi-au ramas de la masa din ziua precedenta si era pacat sa ii arunc. Si va sfatuiesc ca in cazul in care fierbeti prea multi cartofi si va raman sa ii valorificati intr-o omleta, impreuna cu alte inhrediente prezente prin frigider.
Eu am folosit susan la final, ne place foarte mult aroma lui, insa puteti folosi orice fel de seminte doriti sau puteti sa nu le puneti deloc.
Ingrediente Omleta cu susan si cartofi
- 2 cartofi fierti
- 4 oua
- un ardei gras rosu (micut)
- 100 g telemea putin sarata
- 2-3 linguri de lapte
- o lingurita de unt
- 2-3 fire de patrunjel proaspat
- sare si piper dupa gust
- o lingura susan alb
- 1/2 lingura susan negru
Mod de preparare
Intr-un bol se bat ouale cu sare si piper, dupa care se adauga laptele. Se tin deoparte si: cartofii se taie cuburi (nici prea mari nici prea micute), ardeiul se taie fasii, patrunjelul se toaca marunt, iar telemeaua se taie cubulete. In amestecul de ou si lapte se adauga ardeiul si patrunjelul. Buuun, toate sunt pregatite.
Se pune tigaie pe foc, iar cand aceasta este incalzita se adauga untul. Cand untul este topit se arunca in tigaie cartofii si se prajesc cateva minute in unt. Peste acestia se toarna ouale si se coace 1 minut omleta. Peste omleta se pun cubuletele de telemea si se presara susanul. Se pune capac pe tigaie si se coace omleta la foc foarte mic pentru cca 6 minute.
Serviti omleta calda alaturi de putina paine prajita si daca doriti si o salata.
Pofta buna!
2 comments
Asta mai zic si eu mic dejun de duminica. Stii, daca ma gandesc bine, parca si zilele lucratoare ar fi mai roz daca le-am incepe cu omleta asta. Iti doresc un weekend frumos.
Foarte bine arata!!!