Sa ne intelegem de la inceput, eu nu am fost si nici nu sunt amatoare de mamaliga…dar cel mai probabil ca voi ajunge curand. Si asta numai si numai din cauza frumusetii de mai jos. Adica am mai mancat mamaliga cu branza, dar nu fiarta in lapte si nu amestecate toate acolo-n blid. E fantastica, va spun!
Merge la cina, merge la pranz … daca vreti si la mic dejun.
Ingrediente
-600 ml de lapte
-o lingurita de sare
-faina de malai
-o lingurita de unt
-200 g telemea de vaci
-putin ardei iute (optional)
Laptele se pune la fiert impreuna cu sarea. Cand incepe sa fiarba se adauga faina de malai si se prepara o mamaliga nu prea tare, dar nici moale moale. Nu am masurat cantitatea de faina, in general fac mamaliga dupa ochi 🙂
Odata fiarta se adauga telemeaua si untul si se amesteca bine pana cand branza e topita.
Mamaliga se serveste calda, cu branza razuita pe deasupra si cu ardei iute tocat marunt marunt…si daca doriti puteti pune si o lingura de smantana din aia buna!