Clatite de dovlecel cu branza sau uite o idee care ma salveaza ca nu mai stiu ce sa fac cu atata dovlecel (daca sunteti in situatia asta, desigur)! Placinte super gustoase care pot fi mancate atat calde, cat și reci.
Ne plac foarte mult dovleceii si ii asteptam cu mare drag in fiecare an sa apara. Cu toate ca imi face placere sa ii gatesc, uneori e o adevarata provocare sa aleg ce mancaruri sa mai fac. Chiftele, supa, budinca, omleta, tocanita…pregatesc de toate, dar idei tot mai sunt. Cum ar fi placintele astea.
Ingredientele sunt putine, procesul de pregatire si gatire e usor, rezultatul este minunat. Sper din suflet sa va placa si voua!
Pentru mai multe retete cu dovlecel – click AICI.
Ingrediente Clatite de dovlecel cu branza
- 400g dovlecel razuit (cantarit dupa ce a fost scurs de apa)
- 70g cas sau cascaval razuit
- 3 fire ceapa verde
- 1/2 legatura patrunjel tocat marunt
- 1/2 legatura marar tocat marunt
- 2 oua
- Sare și piper
- 80g faina (eu folosesc integrala)
- Foarte putin ulei pentru prajit
Mod de preparare Clatite de dovlecel cu branza
Toate ingredientele se amesteca într-un castron. Se incinge o tigaie si se unge cu putin ulei. Se ia aluat cu lingura si se toarna in tigaie, formand mici plăcinte asemanatoare cu pancakes-urile. (Dar la fel de bine puteti coace plăcintele mari, cât tigaia. Poate vor fi mai greu de întors, dar va puteti ajuta de o farfurie ca sa faceti operatiunea asta. Coaceti placinta pe o parte, puneti deasupra o farfurie, transferati placinta pe farfurie, apoi o lasati usor inapoi in tigaie pe partea necoapta)
Clatite se coc pe amble parti (folositi o spatula lata pentru a le intoarce) si se scot pe un platou. Dupa fiecare tura de placinte, se unge tigaia cu putin ulei cu ajutorul unei pensule.
Placintele se servesc fierbinti, calde sau reci (sunt super gustoase oricum) cu muuuulta smantana ori iaurt grecesc. Sau ce fel de iaurt va place.
Si ce e super fain la placintele cu dovlecel e faptul ca le puteti lua la birou cu voi a doua zi. Nu uitati sa puneti cu voi si un borcanel cu smantana.