Vreti un mic-dejun satios, sanatos si crunchy? Homemade granola este solutia! Adica ingrediente gustoase rumenite la cuptor. Ce e fain la granola e faptul ca te poti juca cu ingredientele si poti pune ce-ti pofteste inima si ochiul (fulgi de cereale, seminte, fructe, arome, esente).
Granola se poate coace si sub forma de batoane si astfel pot fi luate mai usor in pachet la serviciu sau la scoala, daca va doriti o gustare facuta in casa.
No bun, haideti sa va arat cum am facut eu, bine?
Ingrediente Homemade granola
- 200 g fulgi de grau/ovaz/secara
- 150 g amestec de seminte crude (dovleac, floarea-soarelui, susan alb si in)
- 100 miez de nuca (tocat mare)
- 50 g fulgi de migdale
- 4 liguri de miere
- 2 linguri ulei de cocos
- 1/2 lingurita de scortisoara
Pentru servit
- iaurt/lapte
- miere
- fructe uscate sau proaspete
- menta proaspata
Se incalzeste cuptorul la 160 grade, iar intr-o tava de cuptor se pune hartie de copt.
Intr-un bol incapator se amesteca fulgii, semintele, migdalele si nuca. Se adauga mierea si uleiul de cocos (topit in prealabil) si scortisoara. Se amesteca. Compozitia se toarna in tava de copt si se niveleaza cu o spatula in strat subtire. Se da tava la cuptor pentru 30 de minute sau pana cand semintele sunt rumene, iar la fiecare 10 minute se amesteca granola cu o lingura de lemn pentru a separa eventualii bulgarasi de seminte.
Dupa ce s-a copt, se scoate tava din cuptor si se lasa la racit.
Granola se depoziteaza in borcane de sticla si rezista pana la 3 saptamani sau poate si mai bine.
Noi am mancat granola cu iaurt, miere, merisoare si caise deshidratate.
Pofta buna!
Puneti granola in borcanele, legati-le capacele cu sfoara, scrieti etichete dragute de mana si faceti-le cadou celor dragi (ca tot vine Mosul curand) . Se vor bucura enorm!

2 comments
Gand la gand! 🙂 eu tot fac batoane de vreo cateva saptamani. Foarte fain arata borcanele tale!
Multumeeesc. Urmeaza sa fac si eu batoane cat de repede.