Crema tartinabila cu dovleac si branza – o crema de sezon, fina, delicoasa si cu multiple intrebuintari. Poate fi un aperitiv alaturi de paine prajita, fructe sau bastonase de legume. Se potriveste foarte bine si pe platourile de branzeturi, alaturi de struguri, nuci sau pere proaspete. Este o baza excelenta pentru sandvisuri, se potriveste foarte bine cu baconul prajit. Si nu in ultimul rand, o puteti pregati pentru caserola de la birou.
Toamna se numara retetele cu dovleac, iar o astfel de crema tartinabila mi-a lipsit din retetar. Este vremea dovleacului, il gasiti din plin la raionul de legume-fructe, si va recomand cu drag sa va bucurati de toate beneficiile lui. Noua ne place foarte mult si in sezonul rece nu lipsesc din meniul nostru saptamanal mancarurile pline de gustul sau inconfundabil.
Dincolo de aroma sa delicioasa, dovleacul are proprietati antiinflamatoare, antioxidante si chiar anticancerigene. Iar partea buna este ca exista o multime de retete in care sa il folositi; va las mai jos 4 idei mai vechi de pe blog:
- Supa crema de dovleac
- Dovleac copt cu rozmarin si usturoi
- Dovleac umplut cu ciuperci
- Pancakes cu dovleac si nuca
Asadar avem supa, fel principal si desert, lipsea un aperitiv, iar crema tartinabila de azi este perfecta pentru asa ceva. Dovleacul se potriveste de minune cu branza de capra sau oaie, cu mierea si cimbrul, asa ca le-am pus pe toate impreuna in aceasta crema. Usturoiul este optional, recunosc ca mie imi place sa adaug un mic catel, dar este foarte bun si fara. Sfatul meu este sa adaugati ingredientele dupa gust, este o reteta care ne permite sa ne jucam cu toate cantitatile.
Numai buna de luat la pachet pentru pranzul de la birou
Acest tip de preparat este foare potrivit si pentru caserola de la birou, se transporta foarte bine intr-o caserola, trebuie doar sa puneti in plus paine, biscuiti si ceva fructe. Un platouas cu bunatati poate transforma banala pauza de masa intr-un festin! Pentru mai multe idei de mancare la pachet – click Aici!
Spuneam si mai sus ca este o baza excelenta pentru sandvisuri. Punem crema intr-un croissant sau intre 2 felii de paine si adaugam si felii de bacon prajit si frunze de salata verde, crocanta. Atat de simpla si atat de bun!
Abia astept sa o incercati si voi!
Ingrediente Crema tartinabila cu dovleac si branza
- aproximativ 800g dovleac placintar proaspat
- 200g branza feta (sau branza de capra)
- 1 lingurita miere
- 1 catel mic de usturoi (optional)
- cimbru uscat
- sare
- ulei de masline
- Pentru servit: seminte de dovleac, chives, chili, ulei de masline, boabe de rosie etc.