Astazi va invit la pogacele delicioase. Reteta o am de la buna prietena Daiana, careia ii multumesc frumos. Daiana au iesit foarte gustoase, sa stii!
In mica mea familie, adica eu si sotul meu, se prefera o portie de saraturi in locul a ceva dulce, asa ca pogacelele astea vor fi mereu pe lista noastra de rontaieli. Deasemnea, le puteti introduce si in meniul de aeritive pe care le pregatiti cu diferite ocazii.
Pozele sunt mai vechi, fac parte dintr-un folder cu retete pe are l-am recuperat de curand, iar Daiana mi-a amintit de reteta si am observat ca nu am postat-o.
Va recomand cu drag sa incercati pentru ca nici nu stiti ce pierdeti!
Ingrediente
-1 cana apa
-1 lingura untura
-1 cana faina
-1 ou intreg
– 100 g telemea (sau orice branza sarata)
-chimion
-piper
Punem la fiert apa cu untura, iar cand acestea dau in clocot se trage vasul de pe foc si se adauga faina. Se amesteca energic pentru incorporare totala a fainii si pana cand aluatul se desprinde de vas. Se adauga oul, branza, chimionul si piperul. Omogenizam compozitia, iar cu lingurita luam aluat si il punem in tava pe hartie de copt (ca si in imaginea de mai jos).
Dam tava la cuptor pana cand pogacelele sunt rumene, la o temperatura medie.
In mica mea familie, adica eu si sotul meu, se prefera o portie de saraturi in locul a ceva dulce, asa ca pogacelele astea vor fi mereu pe lista noastra de rontaieli. Deasemnea, le puteti introduce si in meniul de aeritive pe care le pregatiti cu diferite ocazii.
Pozele sunt mai vechi, fac parte dintr-un folder cu retete pe are l-am recuperat de curand, iar Daiana mi-a amintit de reteta si am observat ca nu am postat-o.
Va recomand cu drag sa incercati pentru ca nici nu stiti ce pierdeti!
Ingrediente
-1 cana apa
-1 lingura untura
-1 cana faina
-1 ou intreg
– 100 g telemea (sau orice branza sarata)
-chimion
-piper
Punem la fiert apa cu untura, iar cand acestea dau in clocot se trage vasul de pe foc si se adauga faina. Se amesteca energic pentru incorporare totala a fainii si pana cand aluatul se desprinde de vas. Se adauga oul, branza, chimionul si piperul. Omogenizam compozitia, iar cu lingurita luam aluat si il punem in tava pe hartie de copt (ca si in imaginea de mai jos).
Dam tava la cuptor pana cand pogacelele sunt rumene, la o temperatura medie.
5 comments
Nu am mai mancat cam de mult. Mi-ai facut pofta. Pup!
Ce bine arata…si ce rustic suna!!!
@Sara: ma bcuur ca ti-au starnit pofta! sunt chiar foarte foarte bune!
@ramona: arata bine, suna rustic, si sunt bune rau 😛
Untura se poate inlocui cu o lg de unt?
nu am incercat cu unt, dar ma gandesc ca merge si asa. Insa, probail, nu vor fi la fel de fragede.