Crenvursti in aluat am azi pentru voi. De fapt sunt crenvursti cu cascaval in aluat, in fel de covridog pe care il gasim de cumparat in oras. Daca va place acest preparat si il cumparatidin cand in cand, ce ziceti sa il pregatiti chiar voi? Nu este mare filozofie, iar rezultatul este extraordinar.
Crenvurstii pe care i-am folosit sunt de pui, cu continut ridicat de carne, de la Lidl, si nu au bazaconii prin ei, asa ca vi-i recomand cu mare caldura.
Ingrediente Crenvursti in aluat
Ingrediente pentru aluat
- 250g faina alba
- 120 ml apa calda
- 50 ml ulei de masline
- 7 g drojdie uscata
- 1 lingurita sare
Ingrediente pentru umplutura
- Crenvursti
- Cascaval feliat subtire
- +1 ou si seminte (de orice fel, eu am folosit seminte de susan si chimen negru)
Pentru aluat punem intr-un bol sau in vasul robotului toate ingredientele. Framantam pana obtinem un aluat lipicios care se dezlipeste de pe maini. Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Dupa dospire, punem putina faina pe blatul de lucru, rasturnam aluatul si il intindem intr-o foaie subtire. Va trebui sa intindem destul de bine, foaia intinsa de mine a avut latura lunga de 50 cm. Am taiat aluatul pe lung, in fasii cat de cat egale, de aproximativ 5-6 cm latime. In total mie mi-au iesit 11 fasii, deci 11 crenvursti imbracati.
De aici operatiunea este foarte simpla. Imbracam fiecare crenvurst in cascaval, apoi rulam fasia de aluat pe crenvurst, suprapunand usor marginile in timp ce rulam. Asezam crenvursti intr-o tava, cu o mica distata intre ei, ii ungem pe deasupra cu ou batut si presarm seminte.
Coacem 25-30 minute la 180C (cuptorul obligatoriu preincalzit). La copt este posibil sa iasa putin cascaval in tava, insa nu cred ca va fi o problema atat de mare. Totusi, incercati sa ii sigilati cat mai bine cu aluat.
Dupa coacere, scoateti tava din cuptor si lasati crenvurstii sa se racoreasca putin. Apoi puteti sa ii mancati ca atare sau cu sosuri. Eu am facut un sos de smantana, mustar si hrean.
Pofta buna, dragii mei!
1 comment
[…] din comert, taiat bucatele, in fiecare dintre ele invelindu-se un carnacior. Arata foarte amuzant cremvurstii in aluat, iar copiii nu vor rezista sa […]