Orez cu ciuperci si spanac – o reteta de post simpla, usoara si rapida.
Imi place orezul gi gol-golut, d-apoi in asa combinatie gustoasa cu ciuperci si spanac! Si da, e musai sa fie si spanac, pentru ca pietele incep sa se umple de verde proaspat, dar mai ales pentru ca este sanatos si atat de gustos. Asa ca, daca nu mai stiti ce sa gatiti cu spanac si v-ati saturat de clasicul spanac cu smantana si oua, va recomand sa incercati reteta asta simpla cu orez si ciuperci. Si sa stiti ca merge de minune la pachet a doua zi. Noi am pus alaturi de el in caserole o salata verde cu macris, rosii si ridichi.
- Eu am folosit ciuperci la borcan, puse de mama mea. Puteti folosi ciuperci la conserva sau borcan din comert sau chiar ciuperci proaspete. Daca folositi ciuperci proaspete, va recomand sa le feliati si sa le caliti putin inainte de a le adauga in orez.
Ingrediente Orez cu ciuperci si spanac
- 1 ceapa alba
- 3 catei de usturoi
- 200g ciuperci (am avut puse la borcan de mama)
- 180g orez
- Sare si piper
- Cimbru proaspat
- O mana de spanac proaspat
- 1 lingura ulei
Mod de preparare Orez cu ciuperci si spanac
Curatam ceapa si usturoiul, apoi tocam totul marunt.
Intr-o cratita punem ceapa si usturoiul, lingura de ulei si o ceasca de apa. Punem capac si fierbem totul 5 minute. Aceasta este in loc de calirea clasica doar in ulei.
Cat timp se calesc ceapa si usturoiul, spalam orezul in mai multe ape pana lichidul este curat. Il scurgem de apa si il adaugam in cratita impreuna cu ciupercile, sare, piper si putin cimbru proaspat.
Adaugam apa (de doua ori cantitatea de orez), acoperim si lasam sa fiarba la foc mic 15 minute.
Intre timp spalam spanacul si il tocam marunt.
Dupa cele 15 minute, ridicam capacul si adaugam spanacul maruntit. Oprim focul, amestecam, acoperim orezul si il lasam sa se odihneasca 10 minute. In aceste 10 minute orezul se va mai umfla si spanacul se va gati usor.
Orezul este numai bun de mancat acum. Cu salate, cu muraturi, cu ce doriti!
Pofta buna!