Quinoa, aceasta cereala minune, contine proteine, fibre, minerale si vitamine. O puteti folosi la orice preparat pentru care folositi de obicei orez, in budinci si salate. Este extrem de ofertanta si cu siguranta o veti indragi. Quinoa (alba sau rosie) se gaseste la magazinele naturiste sub forma de seminte, fulgi sau faina.
Eu voi gati astazi chiftele de quinoa si legume la cuptor. Este o reteta delicioasa pe care merita sa o incercati.
Ingrediente Chiftele de quinoa si legume
- o ceasca de cafea cu quinoa
- un morcov
- o ceapa alba
- un dovlecel (mare)
- un ou
- 4 linguri de tarate de ovaz rasnite
- sare si piper dupa gust
- o lingurita de marar tocat marunt
Mod de preparare Chiftele de quinoa si legume
Quinoa se fierbe intr-o craticioara in apa cu putina sare cca 10 minute. Cand fierbeti quinoa proportiile sunt de 1:1, asadar folositi aceeasi masura atat pentru apa cat si pentru seminte. Dupa 10 minute focul se stinge, craticioara se acopera si se lasa la hodinit alte 10 minute, timp in care apa va fi absorbita de quinoa.
Intre timp dovlecelul se curata si se da pe razatoarea mica, apoi se pune la scurs cateva minute presarat cu putintica sare.
Morcovul se da si el pe razatoarea micuta, iar ceapa se toaca marunt.
Intr-un bol incapator se amesteca quinoa fiarta, dovlecelul, morcovul si ceapa.
Se sparge un ou si se adauga taratele rasnite si mararul.
Se amesteca toate si se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o tava se pune hartie de copt, iar cu o lingura se ia compozitie si se formeaza chiftelele in tava. Se pune o gramajoara de compozitie, apoi se aplatizeaza putin.
Chiftelele se coc la foc mediu pana cand sunt rumene, avand grija sa le intoarceti de pe o parte pe cealalta.
Se servesc alaturi de salata.
Pofta buna!
1 comment
Ce idee bună şi sănătoasă!