Cori va saluta cu drag din bucataria urecheata. Am lipsit cateva zile, insa am scutire si pot motiva absenta 🙂 si cu drag va prezint o reteta de dakos.
Dakos este o minunata gustare greceasca, care isi trage originea din insula Creta. Asa cum zice si Bubulina (multumesc mult pentru reteta) dakos este bruscheta grecilor. Satioasa si foarte aromata.
Tot Oanei trebuie sa ii multumesc si pentru painea pe care am folosit-o, Oana trimitandu-mi-o din Grecia. Daca nu aveti acces la paine din orz puteti incerca reteta cu o paine mai uscata, taiata in felii groase.
Prietenii de la Robaduras au facut gustarea si mai apetisanta prin maslinele kalamata de calitate superioara si uleiul de masline deosebit.
Ingrediente
– felii de paine din orz
-rosii
-branza feta
-oregano uscat
-sare
-ulei de masline Olympia
– masline kalamata Xenia
Painea se inmoaie putin in apa. Eu am tinut feliile sub un minut intr-un vas cu apa. Rosiile le-am decojit, apoi le-am dat pe razatoare. Pe fiecare felie de paine am asezat un strat generos de rosie si feta maruntita. Pe deasupra am presarat sare si oregano maruntit si am turnat cativa stropi de ulei de maslinele.
Dakos se serveste alaturi de masline.
Pofta buna!
1 comment
Vai Corina, eu iubesc Grecia si bucataria ei, asa ca pentru acest preparat, cu specific, te pot ierta pentru o absenta asa lunga 😛 Pup