Tarta cu malai umpluta cu prosciutto, mozzarella, broccoli si rosii. Desigur, umplutura poate fi diferita, in functie de gusturile voastre. Se pot adauga ciuperci, ardei, masline etc.
Reteta de astazi a pornit de la malaiul dulce, unul dintre deserturile copilariei mele. M-am gandit ca as putea transforma acest preparat in ceva delicios, dar in varianta sarata. Si mi-a iesit de minune, zic eu. Mi-a fost foarte usor sa stabilesc cum va fi aluatul cu malai, insa nu m-am putut hotari asupra umpluturii. Asa ca am decis ca ce gasesc la cumparaturi, aia folosesc! Prima data am dat cu ochii de prosciutto si de acolo lucrurile mi-au fost clare. Am zic ca neaparat vreau sa fie colorata, asa ca era musai sa adaug ceva rosu si ceva verde.
Tarta cu malai sau tarta cu malai umpluta este perfecta pentru un mic dejun la birou. Daca pana acum am oferit multe variante pentru mancare la pachet referindu-ma la pranz sau gustari, iata ca a venit vremea si unui mic dejun. Este consistent si satios si se potriveste perfect cu un pahar de iaurt sau sana.
Ingrediente Tarta cu malai
- 190g malai
- 170g faina alba
- 300ml chefir
- 70ml ulei de masline
- 2 oua
- 5g sare
- 7g praf de copt
- prosciutto, sunca, salam, mozzarella, broccoli fiert, rosii cherry, masline,ardei, ciuperci etc.
Mod de preparare
- Pornim cuptorul la 170C si pregatim o tava de copt de 20×30 cm pe care o ungem cu putin unt.
- Intr-un castron amestecam ingredientele uscate: faina, malaiul, sarea, praful de copt.
- In alt catron mixam cateva secunde ouale, apoi adaugam chefirul si uleiul de masline. Amestecam.
- Peste ingredientele lichide adaugam ingredientele uscate. Amestecam pana obtinem un aluat omogen.
- Turnam aluatul in tava pregatita.
- Pe deasupra asezam ingredientele de topping: prosciutto sau sunca, mozzarella, broccoli fiert, rosii cherry.
- Coacem tarta 40-45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
- Dupa coacere lasam tarta cu malai sa se raceasca inainte de portionare.
Pofta buna!
VEZI MODUL DE PREPARARE IN FORMAT VIDEO MAI JOS