Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
MancaruriMic dejun

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

februarie 15, 2021

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021
AperitiveMancaruri

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020
AperitiveMancaruri

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020
MancaruriPui

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020
AperitiveDesertMancaruri

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

written by Corina octombrie 2, 2020
Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

Focaccia cu struguri sau Schiacciata con l’uva  sau paine dulce cu struguri este o reteta traditionala din Italia, mai exact din regiunea Toscana. Si nici nu este de mirare ca aceast preparat vine tocmai de acolo. Este toamna in Toscana, strugurii sunt copti si aromati, asadar focaccia cu struguri nu mai este o supriza.

In urma cu foarte multi ani am ajuns in Toscana si mi-ar fi placut mult de tot sa gust acest preparat fain chiar acasa la el. Din pacate, in acele vremuri nu eram preocupata de gatit sau de descoperirea preparatelor locale. Altfel stau lucrurile acum si pe cat de mult imi doresc sa revizitez Toscana, pe atat de mult imi doresc sa mananc si schiaciatta con l’uva.

Pentru reteta de astazi m-am inspirat din cartea „Mes 150 meilleurs dessert” , carte a minunatei Julie Andrieu. Apropo de carti frumoase de bucatarie, vreau sa va dau un pont (clujenilor si celor in trecere pe aici). In cartierul Grigorescu este un outlet chiar langa Biserica Organica unde gasiti carti de bucate, in special din Franta. Sunt comori, nu carti! Cartea de care va pomeneam mai sus am luat-o de aici pentru fabuloasa suma de 20 de lei. 🙂 Cu placere, dragii mei!

Focaccia cu struguri

Ingrediente Focaccia cu struguri

pentru aluat

  • 400g faina
  • 200ml apa calduta
  • 7g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 70ml ulei de masline

extra

  • 400g struguri negri
  • 30-40ml ulei de masline
  • 60g zahar
  • rozmarin uscat sau proaspat (optional)

Mod de preparare Focaccia cu struguri

Intr-un castron incapator punem toate ingredientele pentru aluat. Framantam cu mana sau cu robotul de bucatarie, pana obtinem un aluat fara urme de faina care la final va fi putin lipicios.

Acoperim bolul cu un prosop curat si il lasam la dospit in jur de 4 ore, pana se va dubla in volum.

preparare aluat Focaccia cu struguri

Dupa cele 4 ore pornim cuptorul la 190°C si punem hartie de copt intr-o tava. Eu am folosit o tava patrata de 20x20cm, insa la fel de bine putem coace focaccia cu struguri si intr-o tava mai mare. Aluatul nu curge, astfel ca si intr-o tava mare poate fi modelata forma dorita pentru focaccia.

Impartim aluatul in doua parti. Pe blatul de lucru punem putin ulei de masline si intindem cu mainile aluatul, apoi il asezam in tava pregatita.

Focaccia cu struguri

Peste aluat punem 250g struguri, 40g zahar, stropim cu 2-3 linguri ulei de masline si putin rozmarin.

Intindem aluatul ramas si asezam foaia peste struguri. Pe deasupra punem restul de struguri, zahar, ulei de masline si putin rozmarin. Apasam pe marginile aluatului pentru a sigila cat mai bine umplutura.

Coacem focaccia 45 de minute pana se rumeneste frumos pe deasupra.

Focaccia cu struguri

Print Friendly, PDF & Email
aluatfocacciaretete italienestischiacciatastruguri
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Cartofi dulci umpluti
next post
Chec de albusuri cu mere si scortisoara

You may also like

Mini cheesecakes cu lamaie

octombrie 9, 2017

Saratele cu chimen la presa

decembrie 14, 2017

Rulouri cu spanac si ceapa verde

martie 5, 2020

Rulouri de cascaval cu zucchini

mai 2, 2013

Pasta de masline cu avocado

octombrie 25, 2012

Meniu de duminica, pentru aniversarea blogului

octombrie 10, 2016

Negresa fara zahar – reteta aniversara

iunie 5, 2016

Chiftele de ciuperci

mai 20, 2010

Branza marinata

ianuarie 24, 2012

Prajitura de post (cu mere si nuca)

decembrie 3, 2013

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (30) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (12) lamaie (14) mancare la pachet (20) masline (13) mic dejun (13) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) porc (13) prajitura (22) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (94) rosii (29) salata (17) selgros (39) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (16) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT