Prajitura cu visine si mascarpone, desertul perfect pentru orice perioada a anului, chiar si de sarbatori. Este o prajitura lejera care se pregateste destul de usor, nu necesita tehnici speciale de gatit. Blatul este cu cacao si plin de visine, crema este fina si pufoasa avand un amestec de mascarpone si frisca, iar pe deasupra are si un strat de ciocolata razuita. Prajitura poate fi portionata pe un platou sau poate fi servita in portii individuale ca tort. Haideti sa vedeti cat de simplu se pregateste tot!
Aceasta prajitura imbina foarte placut mai multe gusturi. Avem un blat dulce amarui, visine acrisoare si o crema dulce si aerata. Am folosit visine fara samburi congelate de la Casa Taraneasca, pe care inainte de a le adauga in prajitura le-am decongelat. Fructele sunt cultivate in UE si sunt ambalate in Romania, fiind congelate rapid in mai putin de 3 ore de la recoltare. Astfel visinele isi pastreaza un continut ridicat de vitamine si un gust proaspat.
Cateva modificari pe care le puteti face, dar fara a fi afectat rezultatul final.
De exemplu, poate nu aveti in casa cacao. Ei bine, pur si simplu nu puneti. Inlocuiti cacaua din lista de ingrediente cu faina si va iesi perfect.
Al doilea exemplu. Sa spunem ca nu aveti la indemana mascarpone, puteti folosi doar frisca, prajitura va fi foarte gustoasa si asa. Insa va recomand sa folositi o smantana pentru frisca naturala, nu una vegetala.
Practic avem o varianta la care sa apelam in orice situatie ne-am afla.
Sper sa va placa reteta si sa o testati. Astept impresiile voastre!
Ingrediente Prajitura cu visine si mascarpone
Pentru blat:
- 400g visine fara samburi Casa Taraneasca
- 5 oua
- 150g zahar
- 50g unt topit si racit
- 100g faina
- 20g cacao
- 6 g praf de copt
Pentru crema:
- 250g mascarpone
- 200ml smantana pentru frisca (foarte rece)
- 50g zahar pudra (daca frisca este neindulcita)
*daca frisca este indulcita adaugam zahar pudra dupa gust
Pentru decor:
- ciocolata razuita (putem folosi ciocolata cu lapte sau cu un continut ridicat de cacao sau un amestec de ciocolata alba si ciocolata neagra, ambele razuite)
APASA PLAY PENTRU RETETA VIDEO
Mod de preparare
Am inceput prin a pune visinele la decongelat intr-o sita.
Pentru blat am mixat cateva minute ouale cu zaharul cu un praf de sare.
Am adaugat untul topit, am amestecat si am pus faina, cacaua si praful de copt. Am amestecat putin, cat sa se omogenizeze ingredientele.
Intr-o tava 21x25cm am pus hartie de copt si am aranjat visinele. Am turnat deasupra compozitia pentru blat si am dat la copt la cuptorul preincalzit la 180C (fara ventilatie) pentru 25 minute (sau pana trece testul cu scobitoarea).
Am rasturnat blatul pe un gratar si cu grija am indepartat hartia de copt. Am lasat blatul sa se raceasca complet.
Pentru crema am mixat smantana pentru frisca cu zaharul pudra, iar atunci cand a inceput sa se intareasca am adaugat si mascarpone. Am amestecat pana am obtinut o crema ferma, pufoasa.
Am intins crema peste blatul racit si deasupra am razuit ciocolata.