Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desertretete fara gluten

Papanasi fierti fara gluten

written by Corina februarie 26, 2016
Papanasi fierti fara gluten

Papanasi fierti fara gluten – o alternativa la fel de gustoasa a papanasilor prajiti. Faci economie la ulei, iar casa nu se umple de miros!

papanasi fierti

Papanasi, galbini de grasi, cum am zice pe aici prin partile Clujului. Papanasii de astazi nu sunt galbeni, dar sunt aurii si dolofani, cu aroma subtila de vanilie, fara gluten si  fierti.

Se fac usor tare, dar daca totusi nu va place aceasta varianta de papanasi fierti, puteti praji mingiutele in baie de ulei. Eu prefer de departe sa ii fierb, fiind obisnuita de mica sa mananc papanasi fierti. Face mama niste papanasi …

Reteta face parte din campania „Iubim si daruim cu Schar”, campanie Schar si celiaci.ro, o campanie draga mie, in care m-am implicat cu placere si curiozitate, recunosc. Sper ca am reusit sa ma ridic la inaltimea asteptarilor si sa aduc retete fara gluten de calitate, pe placul si indemana tuturor. Eu sunt multumita, ba chiar foarte multumita, daca imi permiteti.

Am descoperit produsele fara gluten de la Schar si comunitatea de pe celiaci.ro, m-am bucurat de mancaruri bune si am fost cu gandul de bine in permanenta catre prieteni, catre familie si catre voi, dragii mei pofticiosi.

Si nu uitati ca impreuna cu Schar avem un concurs pentru voi, unde puteti castiga produse fara gluten pentru o luna intreaga. Trebuie doar sa lasati un comentariu in care sa daruiti un gand bun, sa ne impartasiti o experienta pozitiva care sa ne inspire in a fi mai buni, mai generosi, mai recunoscatori si mai iubitori. Click aici pentru detalii.

papanasi fierti

papanasi fierti

Ingrediente Papanasi fierti fara gluten

  • 300 g branza slaba de vaci
  • 3 linguri de zahar
  • 1 ou mare
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 8 linguri faina mix universal fara gluten Schar

Pentru finisat

  • pesmet fara gluten (eu l-am obtinut macinand crostini Schar)
  • scortisoara dupa gust
  • zahar brun (eu am avut zahar cu melasa) tot dupa gust
  • o lingurita unt

Pentru inceput punem la fiert apa intr-o oala incapatoare.

papanasi fierti  papanasi fierti

Intr-o tigaie pregatim pesmetul. Punem o tigaie pe foc si punem untul la topit. Cand este topit adaugam pesmetul si il lasam cateva minute sa se rumneasca, amestecand.

Oprim focul si adaugam zahar si scortisoara, dupa gust. Avem pesmetul, ne apucam de papanasi.

Intr-un bol amestecam ingredientele pentru papanasi, pana cand obtinem un aluat semi-lipicios. Eu prefer un aluat de o consistenta mai lipicioasa si asa nu risc sa iasa papanasi prea tari. Daca punem prea multa faina in schimb, pana cand aluatul s-ar dezlipi de pe maini, papanasi ar fi prea tari.

Pentru a modela papanasii mai bine punem pe o farfurie. Trecem palma prin faina, luam aluat si modelam mingiutele.

Procedam asa pana cand se termina aluatul si punem papanasi pe un fund de lemn. Cand apa a inceput sa fiarba scufundam papanasii in apa si ii lasam sa fiarba pana cand se ridica la suprafata. Cand incep sa se ridice ii scoatem cu o paleta si ii punem in pesmetul pregatit.

Tavalim papansii prin pesmet si ii scoatem pe o farfurie.

Servim papanasii cu dulceata, cu dulceata sau doar cu putin zahar pe deasupra.

Pofta buna!

papanasi fierti  papanasi fierti

papanasi fierti

Print Friendly, PDF & Email
papanasiretete fara glutenSchar
1 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Rulada de porc cu sunca si cascaval
next post
One pot pasta. Paste fara gluten, cu de toate intr-o oala

You may also like

Inghetata de ciocolata

iulie 8, 2014

Pancakes (clatite americane)

ianuarie 22, 2012

Desert de vara cu cirese si capsune

iunie 1, 2016

Rainbow cake/Tort curcubeu

mai 12, 2015

Muffins cu mere si scortisoara

februarie 1, 2018

Prajitura cu trei umpluturi

aprilie 27, 2021

Tarta cu dulceata si nuca

septembrie 15, 2014

Salam de ciocolata alba cu fistic si merisoare

decembrie 13, 2017

Negresa super ciocolatoasa

decembrie 22, 2013

Gogosi rapide cu lingura

septembrie 8, 2023

1 comment

Panacris februarie 26, 2016 - 8:39 pm

Supeerr! 😉 Eu de papanasi am aflat cand am ajuns in Ragatime, acum 23 de ani :D. Acasa, la mama, am mancat mereu din astia ca ai tai, fierti. Super faini 😉 P.S cu din astia, fierti, mi-am crescut si Zmeisoriii 😉 asa era indicat in cartea Mama si copilul 😀

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ