Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Foietaj cu oua de prepelita si crema de branza

martie 28, 2022

Tarta sarata fara blat

ianuarie 17, 2022

Rulouri cu pesto si branzeturi

noiembrie 8, 2021
Mancaruri

Dovleac umplut cu ciuperci

octombrie 4, 2021

Idei de pranz la birou

octombrie 2, 2021

Dorada la cuptor

septembrie 18, 2021
MancaruriPaste

Paste cu ton si rosii pentru pauza de pranz

mai 28, 2021

Sardine file la cuptor

aprilie 26, 2021

Pancakes cu spanac – Clatite cu spanac

aprilie 15, 2021
Mancaruri

4 retete la Airfryer

aprilie 4, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021
DesertUncategorized

Tarta cu zmeura si ciocolata

written by Corina mai 4, 2022
Tarta cu zmeura si ciocolata

Tarta cu zmeura si ciocolata – un fel de diamant al sezonului! Este vorba de o tarta fara coacere pe care o puteti pregati cu absolut orice ocazie. Avem un blat crocant cu biscuiti de cacao, dulceata de zmeura, o crema cu mascarpone si ciocolata alba si o glazura de ciocolata amaruie. Zmeura proaspata nu lipseste, desigur. Este o tarta delicioasa pe care v-o recomand cu toata caldura! Si va mai fac o recomandare: daca obisnuiti ca de aniversarea voastra sa faceti un desert pe care sa il impartiti cu colegii de birou, aceasta tarta poate fi acel desert!

Tartele fara coacere sunt perfecte pentru sezonul cald, dar nu numai. Totusi, parca primavara si vara nu prea ai sta in bucatarie langa cuptor, ci cauti sa te bucuri de un desert care se face ceva mai repede. La raionul de legume-fructe incep sa apara fructele de sezon si ar fi pacat sa nu le folosim si pe ele. Daca va intrebati cu ce se mai poate face aceasta tarta eu va zic asa: afine, mure, capsuni. Ce va place voua mai mult!

  • Eu am folosit pentru blatul tartei biscuiti de cacao cu umplutura, insa la fel de bine se pot folosi si biscuitii digestivi. Totusi, nu recomand alt tip de biscuiti, cum ar fi cei populari.
  • Dupa cum veti observa, nu am adaugat zahar in tarta. Mi se pare suficient de dulce asa; avem zahar in biscuiti, dulceata si in ciocolata alba. Daca am adauga zahar in crema, de exemplu, sau in glazura, cred ca ar fi deja prea dulce si nu ar exista echilibru armonios intre acrisor (dulceata), dulce (crema de cioco alba) si amarui (glazura).
  • Decorul tartei ramane la latitudinea voastra, jucati-va! Eu am adaugat ciocolata alba razuita peste zemura proaspata, dar daca vreti un decor mai simplu puteti sa o lasati asa sau cel mult sa pudrati putin zahar.

Tarta cu zmeura si ciocolata

Ingrediente Tarta cu zmeura si ciocolata

  • 250g biscuiti de cacao cu crema de vanilie
  • 80g unt topit si racit
  • 150g dulceata de zmeura
  • 500g mascarpone
  • 450ml smantana pentru frisca 30%grasime
  • 150g ciocolata alba
  • 150g ciocolata neagra 50% cacao
  • zmeura proaspata

Mod de preparare

1. Pregatim o tava cu diametrul de 23 cm pe care o ungem cu putin unt.

2. Maruntim biscuitii in robot. Adaugam untul topit si omogenizam.

3. Punem biscuitii in tava pregatita si nivelam un blat uniform. Cu lingura sau cu un pahar facem acest lucru, presand biscuitii maruntiti. Punem tava la rece pana pregatim umplutura.

4. Topim ciocolata alba la baie de aburi. O lasam deoparte sa se racoreasca cateva minute.

5. Intr-un bol mixam 1-2 minute mascarpone si 300ml smantana pentru frisca. Vom obtine o crema lejera, nu foarte ferma.

6. Adaugam in crema ciocolata alba topita si amestecam cateva secunde.

7. Peste blatul de biscuiti adaugam dulceata.

8. Peste dulceata adaugam crema de ciocolata alba si nivelam. Dam tava la rece pana pregatim glazura.

9. Intr-un castron punem ciocolata neagra rupta bucati si turnam peste ea 150 ml smantana fierbinte. Acoperim cu o farfurie pentru 5 minute. (incalzim smantana separat, desigur)

10. Dupa cele 5 minute, luam farfuria la o parte si amestecam energic in ciocolata pana obtinem o galzura lucioasa.

11. Dupa cateva minute putem adauga galzura peste crema de ciocolata alba.

12. Decoram pe deasupra cu zmeura proaspata si punem tava la rece min 2 ore inainte de servire.

APASA PLAY MAI JOS SI VEZI RETETA IN FORMAT VIDEO

Print Friendly, PDF & Email
ciocolataciocolata albamascarponeselgrosselgros romaniatarta fara coacerezmeura
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Panna cotta cu iaurt si capsuni

You may also like

Salam de ciocolata. Cu nuci, scortisoara si coaja...

ianuarie 2, 2016

Negresa fara zahar – reteta aniversara

iunie 5, 2016

Inghetata de banane

iulie 20, 2015

Biscuiti cu urda si dulceata

februarie 16, 2018

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Tarta cu mascarpone si capsune

mai 19, 2013

Chec cu stafide

mai 16, 2011

Pancove ardelenesti, Gogosi

februarie 18, 2010

Biscuiti cu migdale, merisoare si caramel sarat vegan

mai 31, 2020

Prajitura cu ciocolata si capsuni

mai 29, 2015

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (28) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (23) desert (31) dovlecel (17) dulceata (14) lamaie (14) mancare la pachet (27) mascarpone (11) masline (13) mic dejun (14) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (19) patrunjel (11) porc (13) prajitura (24) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (30) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (14) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (44) retete simple si usoare (106) rosii (31) salata (17) selgros (51) selgros cauta pasiunea (15) sfaturi utile (14) spanac (17) usturoi (19) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ