Unt de arahide. Eu una in ador!
L-am descoperit destul de tarziu; stiam de el, dar aveam anumite retineri. Adica nu stiam sigur ce sa fac cu el, asa ca preferam sa nu imi placa (din capitolul urasti ceea ce nu intelegi). Noroc ca am avut suficienta minte incat sa il incerc si am descoperit minunea minunilor.
Noi il mancam pe paine, cu clatite, asa gol-golut pusca, il pun in brownies si alte prajituri, fac fursecuri sau il pun in smoothies pentru aroma si cremozitate. Eu zic ca sunt suficiente motive pentru a-l incerca, in caz ca nu ati facut-o. Sau sa ii mai dati o sansa, daca cumva vreodata v-a dezamagit.
Acestea fiind spuse este lesne de inteles de ce am vrut musai sa am unt de arahide facut de manutele mele, nu? Bine, pardon, l-a facut blenderul meu mega-bestial, Optimum 9200A, dar eu am stat pe langa el si l-am indrumat pe calea cea buna. Sau cred ca a fost invers, nu mai retin bine.
Imi place blenderul asta si puterea motorasului lui. Adica in blenderul meu clasic nu as fi reusit sa fac unt din arahide, asta e clar. Sunt convinsa ca vom lega o prietenie faina!
Buun, hai sa va arat ce si cum am facut!
Ingrediente Unt de arahide cu sirop de artar
- 300 g arahide crude
- 4 linguri ulei de floarea-soarelui sau ulei de cocos (ideea e sa aiba gust neutru)
- 3 linguri sirop de artar
- sare dupa gust
Mod de preparare Unt de arahide cu sirop de artar
Puneti hartie de copt intr-o tava, puneti arahidele in tava si dati la cuptor (temperatura medie) pana cand arahidele sunt usor rumene. Stati prin preajma cuptorului, sa nu cumva sa le lasati prea mult la copt si sa se arda. Mai jos pun si poze cu arahidele crude, apoi coapte.
Arahidele coapte le lasati putin sa se racoreasca apoi le puneti in vasul blenderului, asa caldute.
Pasati arahidele 20 de secunde, cat arahidele sa fie maruntite si capata aspectul nisipului.
Adaugati uleiul, sirpul de artar si putina sare. Pasati in continuare, cca 2 minute, pe FAST, pana cand untul este cremos, folosindu-va de batonul de plastic primit in pachetul lui Optimum (baton care e de super super ajutor) sa impingeti arahidele spre lamele blenderului.
La final, gustati si adaugati sare daca va place mai sarat.
Puneti untul de arahide in borcan sau caserola si pastrati-l la frigider. Atat de simplu, unt de arahide cu sirop de artar cat ai zice peste!
- siropul de artar poate fi inlocuit cu miere;
- in unt mai puteti adauga, dupa gust si pofte, cacao pudra, scortisoara, crema de ciocolata.
Si Urecheata are si o veste buna pentru voi! Daca doriti sa comandati si voi blenderul Optimum 9200A sau aparatul multifunctional de gatit ThermoCookPro, aveti o reducere de 20 euro, pentru fiecare, daca in momentul comenzii pe www.froothie.com.ro introduceti codul BU-Froothie-Optimum-90 (in sectiunea coduri pentru reduceri).
Bineinteles, comenzi se pot face si telefonic, la numarul de telefon 031.6301738. Nu uitati sa mentionati codul de reducere!
Va pup!
1 comment
[…] dacă vrei să vezi și-o rețetă de unt de arahide făcut în casă, ia și vezi cum și-a făcut și Urecheata de cap cu Optimum […]