Imi plac deserturile care nu necesita tehnici complicate de preparare, iar reteta mea de astazi, Chec cu iaurt si ciocolata se inscrie in aceasta categorie. Si nu se inscrie doar asa, ci cred tare ca va deveni unul dintre preferatele noastre. Abia astept sa il incerc si in varianta cu fructe, dar si cu nuci si alune. Va dati seama? Numai minunatii!
Reteta de astazi este una fara gluten. Am folosit faina pentru prajituri si biscuiti de la Schar, o faina pe care am mai folosit-o si imi place mult. Recunosc ca uneori o mai folosesc cand fac spanac cu smantana si lapte sau cand am de ingrosat tocanite. Stiti voi, din alea cum se fac la noi in Ardeal.
Pentru checul de azi am folosit coaja razuita de la Dr. Oetker si la fel de bine puteti folosi si coaja de portocala. Daca doriti puteti sa adaugati si alte arome, de vanilie ori migdale, in functie de ce va place voua mai mult. In caz ca aveti la indemana fulgi de ciocolata ii puteti folosi in locul tablei de cioco, eu nu am avut. Poate fi ciocolata neagra, cu lapte sau chiar si alba, de ce nu.
Nu vreau sa va plictisesc cu alte detalii, asa ca va las cu reteta si checul meu frumos.
Ingrediente Chec cu iaurt si ciocolata fara gluten
- 250 g faina Mix Patisserie
- 150 g zahar
- 80 g unt la temperatura camerei
- 220 g iaurt natur
- 60 g ciocolata amaruie maruntita din cutit
- 2 oua
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingurita coaja de portocala razuita fin
- 1 varf cutit de sare
Mod de preparare Chec cu iaurt si ciocolata fara gluten
Pornim cuptorul la 180 grade si pregatim o tava de chec. Eu am folosit una de 11×26 cm. La fel de bine se poate folosi si la tava patrata sau una rotunda.
Intr-un bol incapator amestecam faina, praful de copt, sarea si coaja de lamaie.
Adaugam iaurtul, ouale si untul si amestecam cu mixerul pana obtinem un aluat omogen. Compozitia va fi destul de densa.
Adaugam ciocolata si amestecam.
Turnam aluatul in tava pregatita si dam checul la cuptor pentru 35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea si se rumeneste usor.
Dupa coacere, scoatem checul din tava pe un grilaj si il lasam sa se raceasca complet.
Il pudram cu zahar si gata!
Daca doriti, puteti sa ornati checul cu glazura de ciocolata sau glazura de cacao la rece.
Sper ca reteta de chec cu iaurt si ciocolata sa va faca si voua cu ochiul si sa o incercati cat mai curand. Desigur, ea poate fi pregatita si cu faina de grau.