Prajitura cu lapte condensat si ciocolata – o prajitura densa si usor umeda, perfecta langa un pahar de lapte dimineata. Aveti lapte condensat si nu mai stiti ce sa pregatiti cu el? Musai sa incercati prajitura asta! Este delicioasa proaspata, insa a doua zi este si mai gustoasa. Sau cel putin noua asa ni s-a parut.
VEZI AICI MAI MULTE RETETE CU LAPTE CONDENSAT
Ingrediente Prajitura cu lapte condensat
- 250g unt la temperatura camerei
- 4 oua
- 350g lapte condensat (eu am folosit de la GustPro)
- vanilie
- 230g faina
- 5g praf de copt
- 1-2 linguri chipsuri de ciocolata (alba si neagra sau de un singur fel)
- optional: pasta de migdale, fistic sau unt de arahide (eu am folosit pasta de migdale)
VEZI MODUL DE PREPARARE IN FORMAT VIDEO MAI JOS
Mod de preparare
Pornim cuptorul la 170°C si ungem cu putin unt o tava de 24×24 cm. Puteti sa folositi tava de orice forma.
Punem untul moale intr-un bol si il spumam cu mixerul 1-2 minute. Adaugam ouale pe rand, mixand cateva secunde dupa fiecare.
Turnam laptele condensat si vanilia. Omogenizam.
Amestecam praful de copt cu faina si adaugam in aluat. Amestecam bine de tot. Este momentul sa punem si chipsurile de ciocolata. Omogenizam aluatul si il turnam in tava pregatita. Pe deasupra, punem din loc in loc putina crema de migdale si amestecam superficial cu o furculita.
Coacem prajitura pana trece testul cu scobitoarea, apoi o scoatem din tava ca sa se raceasca.
Pofta mare!