Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Tarta cu dulce de leche si banane

written by Corina Ureche ianuarie 25, 2012
Daca sunteti amatori de dulciuri musai trebuie sa faceti aceasta tarta. Este dulce dulce, dar este o tarta foarte buna si gustoasa, insa serviti cu moderatie. Dulcele de leche ii da o dulceata aparte, la fel si bananele.
Blatul de mai jos il puteti folosi la orice tarta, sarata sau dulce.
Reteta am remarcat-o la tv, la o emisiunea prezentata de James Martin.

Ingrediente
Pentru blat:
-250 g faina
-100 g unt
-1 galbenus de ou
-50 ml apa
-un praf de sare
-optional zahar

Pentru umplutura
-o cutie de lapte condensat
-3-4 banane (nu foarte coapte)

Puteti sa pregatiti dulce de leche cu o zi inainte de a pregati tarta, deoarece are nevoie de aproximativ 3 ore de fiert. Sau puteti sa faceti operatiunea dimineata si apoi sa treceti la tarta.
Pentru a obtine dulce de leche trebuie doar sa gaurim in 3-4 locuri cutia cu lapte condensat si sa o punem la fiert intr-o oala; puneti si un prosop pe fundul vasului, iar apa turnati pana aroape de marginea de sus a cutiei. Lasati vasul pe foc cca 3 ore la foc mic-mediu si completati cu apa din cand in cand.
Dupa cele 3 ore scoateti cutia si deschideti-o cu grija. Veti obtine o minunata crema caramel ca si cea de mai jos.

Pentru aluat punem faina cu sarea, praful de copt si eventual zaharul intr-un vas si adaugati untul la temperatura camerei. Framantati usor pana cand obtineti un aluat omogen si lipicios. Adaugati galbenusul de ou si apa si framantati bine pana cand aluatul nu se va mai lipi de maini.
Dati aluatul la frigider pentru 1h.

Dupa o ora scoatem aluatul si il intindem cu sucitorul pana obtinem o patura subtire. Ungem o tava de tarta cu unt si punem foaia de aluat. Marginile care dau peste tava le indepartam si le vom folosi putin mai tarziu. Am facut cu furculita cateva gauri, apoi am turnat dulce de leche si l-am intins peste aluat.

Bananele taiate rondele se pun si ele in tava…

…iar aluatul ramas il rupem bucatele si il presaram peste banane.
Dam tava la cuptor la temperatura medie pana cand aluatul faramitat de deasupra este auriu.
Odata coapta tarta, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca putin, apoi o putem servi. Este mai gustoasa rece decat calda.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
4 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Branza marinata
next post
Ciorba taraneasca

You may also like

Apple popover

mai 16, 2012

Biscuiti cu cacao – crinkle cookies

noiembrie 23, 2020

Unt de arahide cu sirop de artar

noiembrie 14, 2016

Reteta Mákos guba sau guba cu mac

aprilie 30, 2021

Spuma de capsuni

mai 28, 2013

Cheesecake cu ciocolata – cheesecake marmorat

august 28, 2020

Prajitura cu piscoturi si visine – Prajitura Tina

martie 25, 2020

Papanasi la aparatul de vafe

februarie 7, 2023

Prajitura cu caise

iulie 17, 2023

Paine in ou cu portocale si scortisoara

februarie 9, 2014

4 comments

Teo ianuarie 25, 2012 - 2:45 pm

a fost foarte buna! am mancat si portia lui Dani :))

Reply
Emme februarie 12, 2013 - 7:24 pm

Ador dulce de leche, intrebare: de unde cumpar lapte condensat la Cluj?

Reply
Corina Ureche februarie 12, 2013 - 7:25 pm

Emme, gasesti lapte condensat in aproape toate magazinele mari. Eu cumpar de la Cora si Lidl.

Reply
Emme februarie 14, 2013 - 4:57 pm

ador dulce de leche, intrebare: de unde cumpar lapte condensat la Cluj?

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ