E soare, e cald, adie si un vant usor rece…e perfect. Si ca sa fie si mai perfecta ziua ce ziceti de o felie de tarta racoritoare de numa-numa? O tarta cu mascarpone si capsune, mai exact! Mie mi-a facut ziua mai frumoasa, parca aveam nevoie de ceva dulce si gustos.
Si sa nu credeti ca am stat toata ziua in bucatarie. Nu, nu! Se face rapidisimo si credeti-ma ca la fel de rapidisimo si dispare din farfurie.
Sper din suflet sa va placa si voua tarta mea. Si nu uitati sa va inconjurati de oamenii frumosi care va incarca de energie si voiosie, zambiti mai mult, cititi carti noi, vizionati un film linistitor, faceti lucruri care va plac si etc.+tarta cu capsune=perfectiunea. Va pup!
Ingrediente Tarta cu mascarpone si caspune
Pentru blat:
- 3 oua
- 4 linguri de faina
- 2 linguri zahar sau indulcitor
Pentru crema:
- 250 g mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- Zahar sau indulcitor dupa gust
- 2-3 picaturi esenta de vanilie
- capsune
- sirop de capsune (pt insiropat blatul, din compot am avut eu)
Mod de preparare Tarta cu mascarpone si capsune
Pentru blat am separat ouale, iar galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul circa 10 minute. Au crescut frumos in volum si s-au deschis la culoare. Albusurile le-am batut spuma, apoi am turnat galbenusurile peste albusuri si cu miscari lente si ample am omogenizat compozitia.
Faina am adaugat-o pe rand, lingura cu lingura, iar blatul l-am turnat intr-o tava (cu diametrul de 28cm) pe care in prealabil am uns-o cu putin unt si am tapetat-o cu faina.
Blatul se coace 25 de minute la 180 de grade (nu uitati sa preincalziti cuptorul!), apoi se lasa sa se raceasca complet.
Pentru crema am batut frisca impreuna cu zaharul, apoi am amestecat-o cu mascarpone si cu esenta de vanilie. Simplu, nu?
Blatul racit se insiropeaza bine cu sirop sau zeama din compot, se adauga crema, se niveleaza si se pun deasupra capsunele.
Capsunele puteti sa le aranjati cum am facut eu sau puteti sa le feliati, chiar si in crema puteti sa le adaugati. Pur si simplu folositi-va de imaginatie, cu siguranta nu veti gresi.
Am adaugat si cateva frunzulite de menta si am dat tarta la rece pana la servire.
Pofta buna!
8 comments
Gand la gand cu bucurie, Corinus! Si eu am facut aseara o tarta cu capsunele cu mascarpone. A ta arata fantastic de bine! Te pup
Un desert delicios si aspectos!
Ce bunatate!!
Ce frumos arata tarta, si ce poze superbe ai facut!! Te pup
Multumesc fetele pentru cuvintele frumoase si aprecieri, ma bucur ca va place tartuca :*
Intr-adevar perfecta!
Ce frumos arata tarta ta Corinus !! Eu caut de trei zile niste capsune perfecte ptr un desert si nu ma gasit inca .Ale tale sunt una si una !! 😉
Zile senine si tie !! <3
vai, vai…cum arata!