Muffins cu mere si scortisoara, adica o minunatie de dulce perfect pentru iarna. Dar nu numai! Daca iarna scortisoara ne mangaie cu aroma sa subtila, vara ne bucuram de racoritoarele cubulete de mere de la interior.
Reteta este rusinos de simpla si ies fix 12 bucati. Daca eliminati din lista ingredientelor merele si scortisoara, aveti un excelent aluat de baza pentru muffins. La acesta puteti adauga mereu altceva. Fulgi de cioco, zmeura, capsuni, afine sau ce alte fructe doriti (proaspete sau din compot), lemon curd sau alune si nuci. In plus, daca doriti, la final le puteti orna cu sosuri si creme. Cel mai simplu topping este zeama de lamaie amestecata cu zahar pudra. Rezulta un sirop alb acrisor minunat pentru muffins. Chiar si pentru muffins cu mere si scortisoara.
De fapt, ce sa ma tot lungesc atat. Voi puteti face ce va doriti voi mai mult si mai mult in lumea asta!
Ingrediente Muffins cu mere si scortisoara
- 175 g unt topit si racit
- 175 g faina
- 150 g zahar
- 3 oua
- 1/2 lingurita scortisoara
- 2 mere
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 pastaie vanilie/1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare Muffins cu mere si scortisoara
Pregatim o tava pentru muffins/briose si punem hartiute speciale pentru copt. Pornim cuptorul la 180 grade.
Mixam ouale cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie pana cand isi dubleaza volumul. Turnam untul topit si scortisoara si amestecam bine.
Adaugam faina impreuna cu praful de copt. Amestecam pana cand avem un aluat omogen.
Curatam merele de coaja si le taiem marunt. Punem peste cuburile de mere o lingura de faina si amestecam, apoi le punem in aluatul pregatit.
Amestecam si aluatul este gata.
Umplem 3 sferturi din fiecare hartiuta de briose, apoi dam tava la cuptor pentru 25 de minute.
Dupa coacere, scoatem minunile pe un grilaj sau pe blatul de bucatarie si le lasam sa se raceasca.
Pofta buna!