Gogosi de post umplute cu dulceata sau simple, pudrate cu zahar. Ies atat de gustoase incat nici nu ati crede ca sunt de post. La fel de bine pot fi umplute si cu crema de ciocolata sau alune, vanilie sau cafea, dupa preferinte.
Pentru a ne asigura ca ies pufoase si cu gaura la mijloc, trebuie sa avem grija ca uleiul sa fie bine incins. Sfatul meu este sa faceti un test cu o gogoasa. Daca uleiul nu este incins, gogoasa va ramane indesata si va retine mult ulei. De asemenea, este important sa avem rabdare si sa lasam gogosile sa dospeasca si dupa ce sunt decupate.
Cu toate acestea, cateva gogosi cu siguranta se vor incapatana si nu vor face gaura aceea pufoasa la mijloc, insa nu este o problema. Sunt super gustoase oricum.
CLICK AICI pentru reteta de PANCOVE ARDELENESTI
Ingrediente Gogosi de post umplute cu dulceata
- 500g faina
- 250ml apa calda
- 50ml ulei
- 7g drojdie uscata
- 1/2 lingurita sare
- 50g zahar
- 1 lingurita coaja de lamaie razuita
- ulei pentru prajit
- optional vanilie
VEZI MODUL DE PREPARARE IN FORMAT VIDEO MAI JOS
Mod de preparare
Punem intr-un bol toate ingredientele si framantam aluatul pana se dezlipeste de pe maini. Acoperim bolul si lasam la dospit 70-80 minute (pana aluatul creste, isi dubleaza volumul).
Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe blatul de lucru pe care am pus putina faina. Intindem aluatul in foaie de aproximativ 1,5cm grosime. Decupam gogosile cu un pahar, apoi le asezam pe un fund de lemn. Aluatul ramas dupa decupare, il framantam putin apoi il intindem din nou si decupam alte gogosi. Procedam astfel pana terminam aluatul.
Acoperim gogosile decupate cu folie alimentara si le mai lasam la dospit 20-30 de minute.
Turnam ulei intr-o tigaie/cratita cu generozitate si prajim gogosile pe ambele parti pana sunt rumene, apoi le scoatem pe prosop absorbant.
Dupa ce se racesc putin le pudram cu zahar sau le umplem cu dulceata. Pentru aceasta, punem dulceata intr-un pos si umplem gogosile printr-un singur punct, in lateral.
Aceasta a fost reteta de gogosi de post. Sper sa va placa si sa o incercati cat de curand!
1 comment
De-li-cioa-se! Mi s-a părut că sunt multe, dar au dispărut din farfurie cât ai clipi!