Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023
AperitiveMancaruri

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023
AperitiveMancaruri

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022
MancaruriPui

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022

Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci

octombrie 7, 2022

Chec cu orez si ciuperci

octombrie 2, 2022
Desert

Papanasi fierti

written by Corina Ureche ianuarie 21, 2010
Papanasi fierti

Papanasi fierti sau papanasi ca la mama acasa tavaliti prin pesmet aurit si dulce. Mama si bunica pregatesc papanasii in varianta asta, fierti. Foarte tarziu, pe la 20 de ani si odata cu venirea la facultate la Cluj, am aflat ca papanasii pot fi si prajiti. Imi plac si acestia, dar tot varianta de papanasi fierti imi ramane la suflet.

Ingrediente Papanasi fierti

  • 400g branza de vaci (foarte bine scursa de zer)
  • 130g faina alba
  • 60g zahar (se poate pune si mai mult daca se doresc papanasi mai dulci)
  • coaja razuita de la 1 lamaie
  • vanilie
  • 2 oua

Extra

  • 50g unt
  • 150g pesmet
  • 50 g zahar brun

Mod de preparare

Punem la fiert o oala incapatoare cu apa si putina sare.

Intr-un castron amestecam branza cu coaja de lamaie, vanilia si zaharul. Separat batem ouale cu furculita, apoi le adaugam peste branza. Amestecam bine. (batem ouale inainte de a le adauga in compozitie pentru a ne asigura ca acestea se vor amesteca foarte bine in aluatul de papanasi).

Adaugam faina si amestecam. La final aluatul este putin lipicios, insa se lucreaza foarte bine cu el.

Pregatim un fund de lemn pe care vom pune papanasii inainte de fierbere. Pentru aceasta, luam putina compozitie intre palme si modelam mingiute pe modelul chiftelelor. Eu fac papanasii destul de mici, de una maximum doua imbucaturi, dar puteti sa ii faceti si mai mari. Punem papanasii pe fundul de lemn pana apa din oala incepe sa fiarba.

Cand aceasta fierbe, scufundam papanasii (ii fierbem in 2-3 transe, nu ii aglomeram in oala). Din momentul in care papanasii se ridica la suprafata mai fierbem 5 minute. Tinem focul redus, sa nu bolboroseasca apa foarte tare.

Separat pregatim pesmetul. Intr-o tigaie, la foc mic, topim untul. Adaugam pesmetul si il prajm 2-3 minute amestecand in el. El trebuie sa se rumeneasca, dar sa nu se arda. Odata aurit, stingem focul si adaugam zaharul. Amestecam.

Odata fierti papanasii ii scoatem cu o paleta din apa (ii scurgem bine) si ii punem in tigaia cu pesmet. Agitam tigaia pana papanasii sunt imbracati in pesmet.

Servim papanasii fierti ca atare sau cu zmentana si dulceata.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
branza de vacipapanasipapanasi fiertiretete simple si usoare
12 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Paste cu sos de ton
next post
Cartofi pane

You may also like

Prajitura Durere

martie 31, 2018

Reteta Lemon Syllabub

mai 30, 2012

Arhiva primelor retete-Negresa cu visine si bezea

aprilie 16, 2014

Chec cu nuca

februarie 3, 2010

Rote Grütze – budinca de fructe

martie 29, 2015

Pandispan cu capsuni

mai 15, 2018

Biscuiti cu ovaz si stafide

decembrie 5, 2019

Prajitura cu urda si afine

august 4, 2015

Prajitura cu rubarba

mai 9, 2017

Placinte cu dulceata

iulie 24, 2018

12 comments

Jacktels Kochbuch ianuarie 21, 2010 - 12:50 pm

Delicios !!

Reply
ciocolata si zahar ianuarie 21, 2010 - 1:03 pm

Frumosi…

Reply
Ina ianuarie 21, 2010 - 1:07 pm

Multumesc! Pupici

Reply
Daniela ianuarie 21, 2010 - 5:25 pm

Arata super!
Branza este tip feta, sau dulce?

Reply
Ina ianuarie 21, 2010 - 5:26 pm

Branza dulce de vaci

Reply
Federica ianuarie 21, 2010 - 6:28 pm

wow che belli!!! complimenti!

Reply
Ina ianuarie 21, 2010 - 6:32 pm

Grazie Federica!Baci

Reply
Amalia ianuarie 22, 2010 - 8:36 am

Buuni tre sa fie, mai ai ca vin si eu :)) pe vremea asta friguroasa ce buni ar fi :).

Reply
Ina ianuarie 22, 2010 - 8:36 am

Astept pe toata lumea! inca mai sunt destui 😛

Reply
Alexandrina ianuarie 22, 2010 - 1:37 pm

Arata excelent!! Mi-ai facut pofta 😉

Reply
Daniela ianuarie 25, 2010 - 7:11 am

Mersi de raspuns i-i voi face si eu

Reply
Ana octombrie 4, 2010 - 3:59 pm

Vai cate retete apetisante am gasit pe blogul tau! De abia astept sa incerc din fiecare 🙂

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (25) desert (31) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (36) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (67) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (19) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ