Reteta simpla Tiramisu – De curand am avut niste prieteni invitati la masa si am pregatit acest Tiramisu delicios. Mi-am dat seama atunci ca pe blog nu am publicat reteta, desi l-am facut de nenumarate ori.Din pacate nu am apucat sa fac poze cu o sectiune, insa voi face cu proxima ocazie.
Reteta este foarte simpla, oricine o poate pregati.
Ingrediente Reteta simpla Tiramisu
- Piscoturi de buna calitate (am folosit 2 randuri de piscoturi la o tava de aprox 30x20cm)
- 300g mascarpone
- 3 oua proaspete
- 60g zahar
- 300ml cafea concentrata
- Cacao pentru pudrat
- Esenta sau extract de vanilie (se adauga optional in crema)
- 2 linguri vin Marsala (se adauga optional in cafea)
Pentru inceput vom pregati cafeaua care trebuie sa fie cat mai concentrata. Dupa preparare lasam cafeaua sa se raceasca complet. De asemenea, este esential sa folosim o cafea de buna calitate pentru a avea la final o aroma cat mai intensa.
Crema
Separam ouale. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana cand obtinem o crema galben deschis si zaharul este dizolvat; albusurile le batem pana obtinem o spuma ferma. Peste crema de galbenusuri adaugam branza mascarpone si amestecam, apoi punem si spuma de albusuri. Amestecam cu miscari lente pana obtinem o crema omogena.
Asamblare Tiramisu
Mie imi place sa o asamblez intr-o tava patrata, mi se pare mai comod asa decat intr-o tava ovala sau rotunda si nu am probleme la taiere.
In tava asezam o lingura de crema si o intindem. Acest strat va ajuta la stabilizarea bazei de piscoturi.
Trecem piscoturile prin cafeaua rece si le asezam in tava. Peste ele intindem uniform un strat de crema, apoi punem un alt strat de piscoturi si tot asa. Ultimul strat trebuie sa fie de crema.
Peste acest ultim strat se cerne cacao.din abundenta.
Dam tava cu tiramisu la frigider minim 3-4 ore inainte de servire, daca doriti puteti sa preparati si cu o zi inainte.
Important de retinut
*puteti pune o cantitate mai mare de zahar, noi preferam deserturile nu foarte dulci de aceea am pus doar 60g zahar. Insa si piscoturile sunt dulci, trebuie luat si acest lucru in considerare.
*Puteti sa pregatiti galbenusurile si pe baie de aburi, mai ales atunci cand nu sunteti siguri de prospetimea oualor.
Pofta buna, dragii mei!
7 comments
e delicios! tot asa fac si eu tiramisu doar ca in cafea pun si o esenta de rom:)
Curios e ca nu am fost niciodata tentata sa fac aceasta prajitura.
Poate intr-o zi o sa incerc desi chestia asta cu cacao cruda cernuta deasupra nu-mi place deloc.
Dar mai stii?
@Dana, o sa tin minte ideea cu romul!
@Mari, asa e reteta…cu cacao cernuta pe prajitura. e ca si bomboanele alea de caramel date pri cacao..
Bună… Prăjitură e super super bună… Eu am mare succes cu ea… Tips … Adaugă în crema şi în cafea puţin lichior de ciocolată… Eu folosesc mereu crema de whisky… Dar putem folosi orice fel de ''tărie'' ( să nu fie ţuică de prune )…depinde de gust. Încercaţi ,se merită…poop şi o zi frumoasă
o sa tin cont data viitoare, multumesc de sfat. O zi frumoasa va doresc!
Corina, peste primul strat de crema se mai presara cacao?
nu, cacao se presara doar deasupra, peste ultimul strat de crema 🙂