Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Desert

Reteta simpla Tiramisu

written by Corina Ureche ianuarie 23, 2012
Reteta simpla Tiramisu

Reteta simpla Tiramisu – De curand am avut niste prieteni invitati la masa si am pregatit acest Tiramisu delicios. Mi-am dat seama atunci ca pe blog nu am publicat reteta, desi l-am facut de nenumarate ori.Din pacate nu am apucat sa fac poze cu o sectiune, insa voi face cu proxima ocazie.

Reteta este foarte simpla, oricine o poate pregati.

Ingrediente Reteta simpla Tiramisu

  • Piscoturi de buna calitate (am folosit 2 randuri de piscoturi la o tava de aprox 30x20cm)
  • 300g mascarpone
  • 3 oua proaspete
  • 60g zahar
  • 300ml cafea concentrata
  • Cacao pentru pudrat
  • Esenta sau extract de vanilie (se adauga optional in crema)
  • 2 linguri vin Marsala (se adauga optional in cafea)

Pentru inceput vom pregati cafeaua care trebuie sa fie cat mai concentrata. Dupa preparare lasam cafeaua sa se raceasca complet. De asemenea, este esential sa folosim o cafea de buna calitate pentru a avea la final o aroma cat mai intensa.

Crema

Separam ouale. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana cand obtinem o crema galben deschis si zaharul este dizolvat; albusurile le batem pana obtinem o spuma ferma. Peste crema de galbenusuri adaugam branza mascarpone si amestecam, apoi punem si spuma de albusuri. Amestecam cu miscari lente pana obtinem o crema omogena.

Asamblare Tiramisu

Mie imi place sa o asamblez intr-o tava patrata, mi se pare mai comod asa decat intr-o tava ovala sau rotunda si nu am probleme la taiere.

In tava asezam o lingura de crema si o intindem. Acest strat va ajuta la stabilizarea bazei de piscoturi.

Trecem piscoturile prin cafeaua rece si le asezam in tava. Peste ele intindem uniform un strat de crema, apoi punem un alt strat de piscoturi si tot asa. Ultimul strat trebuie sa fie de crema.

Peste acest ultim strat se cerne cacao.din abundenta.

Dam tava cu tiramisu la frigider minim 3-4 ore inainte de servire, daca doriti puteti sa preparati si cu o zi inainte.

Important de retinut

*puteti pune o cantitate mai mare de zahar, noi preferam deserturile nu foarte dulci de aceea am pus doar 60g zahar. Insa si piscoturile sunt dulci, trebuie luat si acest lucru in considerare.

*Puteti sa pregatiti galbenusurile si pe baie de aburi, mai ales atunci cand nu sunteti siguri de prospetimea oualor.

Pofta buna, dragii mei!

Reteta simpla Tiramisu

Print Friendly, PDF & Email
mascarponeretete italienestitiramisu
7 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Pancakes (clatite americane)
next post
Branza marinata

You may also like

Cornulete fragede cu nuca

noiembrie 30, 2013

Prajitura cu trei umpluturi

aprilie 27, 2021

Negresa fara zahar – reteta aniversara

iunie 5, 2016

Budinca de chia cu lapte de cocos si...

octombrie 24, 2018

Pancove ardelenesti, Gogosi

februarie 18, 2010

Banana bread cu visine si cocos

noiembrie 13, 2015

Salam de ciocolata. Cu nuci, scortisoara si coaja...

ianuarie 2, 2016

Negresa super ciocolatoasa

decembrie 22, 2013

Inghetata de cafea si cocos

iulie 5, 2012

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

7 comments

dana ianuarie 23, 2012 - 8:59 am

e delicios! tot asa fac si eu tiramisu doar ca in cafea pun si o esenta de rom:)

Reply
Mari ianuarie 23, 2012 - 6:50 pm

Curios e ca nu am fost niciodata tentata sa fac aceasta prajitura.
Poate intr-o zi o sa incerc desi chestia asta cu cacao cruda cernuta deasupra nu-mi place deloc.
Dar mai stii?

Reply
Corina Ureche ianuarie 23, 2012 - 6:55 pm

@Dana, o sa tin minte ideea cu romul!

@Mari, asa e reteta…cu cacao cernuta pe prajitura. e ca si bomboanele alea de caramel date pri cacao..

Reply
Anonim martie 15, 2012 - 11:44 am

Bună… Prăjitură e super super bună… Eu am mare succes cu ea… Tips … Adaugă în crema şi în cafea puţin lichior de ciocolată… Eu folosesc mereu crema de whisky… Dar putem folosi orice fel de ''tărie'' ( să nu fie ţuică de prune )…depinde de gust. Încercaţi ,se merită…poop şi o zi frumoasă

Reply
Corina Ureche martie 15, 2012 - 11:44 am

o sa tin cont data viitoare, multumesc de sfat. O zi frumoasa va doresc!

Reply
C. mai 18, 2012 - 9:59 am

Corina, peste primul strat de crema se mai presara cacao?

Reply
Corina Ureche mai 18, 2012 - 9:59 am

nu, cacao se presara doar deasupra, peste ultimul strat de crema 🙂

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ