Zilele trecute am vazut la Edith acesti biscuiti cu banane si fructe uscate si in doua minute eram deja plecata sa cumpar banane si sa ma apuc de ei. Restul ingredientelor il aveam in casa. N-aveam cum sa nu testez reteta asta, se face atat de simplu incat sunt convinsa ca veti fi si voi cuceriti de ea. Si nu doar ca e ceva simplu de pregatit, dar biscuitii sunt sanatosi, iar copiii vor fi super incantati de un asa dulce.
Biscuitii sunt usor umezi in interior, dar nu exagerat, si crocanti in exterior, ceea ce mi-a placut foarte mult. Se pot pastra cateva zile si parca a doua sau a treia zi sunt si mai buni. Mie mi-au iesit 20 de bucati din cantitatile de mai jos, iar data viitoare voi dubla cantitatile pentru ca se topesc prea repede din farfurie.
Ingrediente Biscuiti cu banane si fructe uscate
- 2 banane mari
- 120 g de mix de fulgi de ovaz si fulgi de grau
- 80 g fructe uscate (merisoare, stafide, kiwi si alune am avut eu)
Se porneste cuptorul la 170C și se pune hartie de copt intr-o tava.
Bananele se maruntesc intr-un bol si se amesteca cu mixul de fulgi si fructele. Intr-o tava pregatita, cu ajutorul unei lingurite se ia compozitie si se formeaza gramajoare pe hartie (ca si in imaginea de mai jos). Biscuitii se coc in jur de 20 de minute la foc moderat, apoi se lasa sa se raceasca.
- Folositi banane cat mai coapte, acestea se vor marunti perfect.
- Puteti sa folositi si (doar) fulgi de ovaz in locul mixului pe care l-am folosit eu.
1 comment
Acuma plec sa-i fac :))))) N-am atatea fructe uscate in casa, insa tre sa-mi potolesc pofta :))))