Banana bread e una dintre cele mai bune prajituri din toata lumea asta. Si lumea asta e maaaare! E perfecta dimineata la micul dejun, alaturi de cafea ori ceai. E perfecta ca gustare. E numai buna ca desert dupa un pranz lejer si, alaturi de un iaurt ori sana, poate fi o cina usoara.
Rasfoind una dintre cartile Nigellei, am dat peste reteta asta de prajitura cu banane. Si cu visine si cu cocos. Va dati seama? Toate bunataturile la un loc. Yumm! Am incercat reteta in aceeasi zi si tot in aceeasi zi s-au mancat pana si firimiturile. La cat de buna a iesit nici nu ma mir.
Puteti sa incercati banana bread si in varianta simpla, vara visine ori cocos, dar e atat de buna in varianta asta de mai jos de nici nu va vine sa credeti. Visine puteti sa folositi si din compot, aveti doar grija sa le scurgeti de sirop.
Dorin B., stiu ca tu te bucuri de o banana bread buna, asa ca imi doresc sa incerci reteta asta. Iti va merge direct la inima!
Ingrediente Banana bread cu visine si cocos
- 125 g unt
- 2 banane coapte
- 150 g indulcitor/zahar
- 2 oua
- 175 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 100 g nuca de cocos
- visine (proaspete, in sirop sau din compot)
Mod de preparare Banana bread cu visine si cocos
Se porneste cuptorul la 180 grade si se pune hrtie de copt intr-o tava clasica de chec.
Se topeste untul intr-o craticioara si se lasa la racit, apoi se mixeaza cu zaharul.
Bananele se curata si se paseaza cu o furculita, apoi se amesteca cu zaharul si untul.
Se adauga ouale si se mixeaza pana cand amestecul este omogen.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, nuca de cocos si visinele.
Se amesteca si se toarna aluatul in tava pregatita.
Prajitura se coace la 180 de garde pentru circa 50 de minute (se face testul cu scobitoarea).
Se lasa la racit, apoi se poate pudra cu zahar.
Pofta buna!