Prajitura cu zmeura si frisca, adica THE Prajitura cu zmeura si frisca. Multe retete de deserturi cu zmeura am incercat pana acum, dar ca asta de faina parca nici una nu a fost. Reteta o am de pe un flyer din Londra. Oooo, si cate mai am. Prietena mea Crina imi strange toate minunile in materie de retete, asa ca numa vreme sa am sa le fac pe toate.
Back to the praji avem asa: blat vanilat cu aroma de migdale in care am strecurat cateva boabe de zmeura, un strat generos de frisca naturala, iar deasupra muuulta zmeura grasalana si fulgi de migdale perpeliti putin in tigaie, cat sa se imbujoreze putin.
Nu stiu voua cum va suna toatea astea, dar pe noi ne-a cucerit total prajitura. E fix ce trebe si alta nu! Si stati prin preajma ca mai vin cu una: Pavlova cu cimbru si capsuni. Da, stiu, lesinam cu totii!
E prajitura pe care o faci sambata ca sa o iei cu tine la picnic. E prajitura pe care o faci duminica pentru familie. E prajitura pe care o duci la birou si o imparti cu colegii. E prajitura pe care o poti pregati cand mergi in vizita. Da, asta e prajitura de care ai nevoie!
La fel de buna iese si cu visine, cirese, capsuni, caise…de fapt, ce vorbesc, cu orice fruct iese bine prajitura asta. Blatul se face mega-uper-muper simplu, asa ca motive ca sa nu o incerci nu prea ai. 🙂
Ingrediente Prajitura cu zmeura si frisca
- 110 g unt nesarat
- 120g zahar
- 3 oua
- semintele de la 1 pastaie de vanilie (putin extract de vanilie)
- 250g zmeura proaspata
- 50g faina
- 80g faina de migdale sau migdale macinate (eu iau de la Selgros)
- 200 ml smantana pentru frisca
- pentru decor: fulgi de migdale si zahar pudra
Mod de preparare Prajitura cu zmeura si frisca
Pornim cuptorul la 170°C si pregatim o tava rotunda cu diametrul de 20-22 cm
Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul pana se obtine o spuma, apoi se adauga ouale care au fost batute inainte cu furculita. Se mixeaza in continuare si se adauga faina si migdalele macinate sau faina de migdale. Se amesteca.
Se marunteste 100 g zmeura si se adauga in aluat. Se omogenizeaza si se toarna aluatul in tava pregatita. (Da, aluatul este mai consistent).
Se da tava la cuptor pentru circa 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Dupa coacere, se scoate pe un grilaj si se lasa la racit.
Cat se raceste blatul se bate frisca. In cazul in care smantana este neindulcita, se adauga putin zahar.
Frisca batuta se intinde peste blatul racit.
Se orneaza prajitura cu zmeura ramasa si fulgi de migdale. Fulgii pot fi rumeniti putin in tigaie inainte.
La final, se pudreaza totul cu putin zahar.
Ei, ce ziceti? Nu-i asa ca nu-i treaba complicata cu prajitura cu zmeura? V-am zis eu!
Pofta buna!