Salata greceasca cu cous cous, adica exact ce ai nevoie intr-o zi in care temperaturile isi fac de cap in ultimul hal. De ce?
1. Pentru ca nu trebuie sa pornesti cuptorul.
2. Pentru ca gasesti in piata legume pline de gust.
3. Pentru ca cea mai faina inventie ever este cous cous-ul!
Trebuie doar sa il hidratezi. Atat! 5 minute si nimic mai mult. Il poti folosi atat in salate, cat si in mancaruri gatite. Eu fac des sote de ciuperci la care adaug putin cous cous. Si pac, am rezolvat o masa intr-un mod onorabil.
Cele 3 puncte fiind expuse, nu pot decat sa cred ca am reusit sa va conving ca salata mea merita incercata. Si exista si un al 4-lea punct. Sa-mi ziceti voi mie ca salata asta nu va duce cu gandul la vacanta si la o taverna alb-albastruie de pe malul marii. Asta a fost punctul 4!
Va pup tare tare!
P.S. Uite AICI inca o salata tare faina. Cu vinete, pui si cous cous, desigur.
Ingrediente Salata greceasca cu cous cous
- 50g cous cous
- 150g feta
- 200g rosii
- 1 ceapa rosie mare
- 1 ardei gras galben
- 2 castraveti
- o mana masline kalamata
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- oregano uscat
Mod de preparare Salata greceasca cu cous cous
Cous cous-ul se pune intr-un bol, se adauga o lingura de masline, putina sare si apa fierbinte (sau chiar supa de legume sau pui) cat sa il acopere. Se amesteca cu o furculita si se acopera cu un capac. Se lasa la hidratat 5 minute.
Legumele se spala si se usuca, apoi se taie in bucati potrivite pentru salata (ceapa solzisori, ardeiul bastonase, rosiile si castravetii cuburi).
Se pun legumele pe un platou, se adauga si cous cous-ul hidratat, branza feta taiata cubulete si maslinele. Se stropeste salata cu ulei de masline, se presara sare si oregano. Cu doua spatule se amesteca usor.
Salata greceasca cu cous cous este gata, vara poate sa isi faca de cap!
Pofta buna!