Ne plac mult ciupercile si am inceput sa le pregatesc pe post de garnitura din ce in ce mai des.
Sote-ul de azi este unul foarte aromat, caci am indraznit sa il condimentez si cu altceva in afara de sare, piper si cimbru, asa cum obisnuiam pana acum. Bine am facut, rezultatul ne-a multumit si le-a placut si musafirilor nostri, iar champignon-ele astea brune sunt atat de dragalase de numa numa. Musai sa cumparati daca va ies in cale!
Ingrediente
-300 g ciuperci champignon (am avut brune)
-o ceapa alba
-1/2 legatura de patrunjel proaspat
-o lingurita de cimbru
-1 catel mare de usturoi (sau 2 mici)
-o lingura otet balsamic (sau vin daca aveti)
-sare si piper dupa gust
-1/2 lingurita boia dulce
-un varf de cutit de nucsoara rasa
-o lingura unt
Ciupercile se spala si se taie, insa nu foarte marunt. Eu am avut ciuperci destul de micute asa ca le-am taiat in patru. Ceapa se curata si se spala, apoi se taie marunt.
Intr-o tigaie se topeste untul si se caleste ceapa 2-3 minute, apoi se adauga ciupercile si usturoiul taiat felii subtiri. Se adauga otetul si restul ingredientelor. Se lasa sote-ul sa fiarba in sucul obtinut (ciupercile mele au lasat destul de multa apa). Cand apa este evaporata se adauga patrunjelul tocat marunt si este gata de servire.
Serviti sote-ul cald alaturi de friptura, peste la cuptor etc.
Este o garnitura excelenta, iar aromele sunt de neuitat, o sa vreti sa mai faceti, va spun eu.
Pofta buna!
6 comments
foarte bun, imi place reteta! de retinut 🙂
Imi plac ciupercile, da' si farfuria ta, mult tare 😉
Aratã delicios:)
Multumesc, ma bucur enorm ca va plac ciupercile astea!!
@Liana, multumesc, farfuria e intradevar tare simpatica 🙂
O voi pregati maine. 🙂 Delicios !
Asa bine arată că fug la aprozar sa cumpăr ciuperci si pătrunjel 😀