Vafe cu dovlecel si somon afumat – perfecte de luat in caserola pentru pranzul de la birou sau la un picnic. Vine vara, anotimpul perfect pentru iesiri in natura si odata cu acestea apare si intrebarea ce luam bun de mancare cu noi. Vafele acestea se transporta foarte bine, chiar daca nu vor mai fi la fel de crocante, si sunt delicioase. Sunt si spornice, se fac repede in aparatul special de copt vafe, dar in lipsa acestuia se pot pregati si ca pancakes (clatite americane). Sunt super gustoase asa simple, dar eu va sugerez sa le savurati cu un iaurt bun sau cu un chefir rece.
Vafele sau waffles sunt printre cele mai versatile preparate. In primul rand ele pot fi dulci sau sarate, potrivite astfel pentru desert sau ca masa principala.
In al doilea rand, pot fi pregatite cu o multime de ingrediente, important este ca acestea sa fie gustoase, proaspete, de calitate, de sezon. Ingredientul principal al celor de astazi este dovlecelul si nu putea fi altfel, dovlecelul este vedeta sezonului. Am adaugat marar, pentru ca retetele cu dovlecel fara marar sunt triste, ceapa verde pentru extra prospetime, dar si somon afumat pentru ca mi se pare ca foarte bine completeaza totul.
Aceste vafe sunt perfecte asa simple, nu au nevoie de ceva in plus neaparat. Insa un iaurt sau un chefir rece transfora masa in ceva super delicios, nu ai nevoie de nimic altceva. Sunt numai bune de luat cu voi in caserola la serviciu, de pus merinde copiilor in excursii, de luat la picnicuri. Chiar poate fi o activitate foarte interesanta de facut acasa cu copiii ca tot e vacanta.
Vezi aici ce mai poti pregati la aparatul de vafe!
Daca le pregatiti cu o masa principala, mic dejun sau un brunch de weekend, sa stiti ca merg perfect cu un ou ochi asezat deasupra sau chiar ou posat. Sper sa va placa! Pardon, sunt convinsa ca va fi asa!
Ingrediente Vafe cu dovlecel si somon afumat
- 500g dovlecel (cantarit dupa scurgerea de lichid)
- 130g cheddar razuit
- 150g iaurt grecesc
- 3 oua
- 110g faina
- 3g praf de copt
- sare si piper
- 3 fire de ceapa verde taiate rondele
- 100g somon afumat taiat marunt
- 1/2 legatura marar
Mod de preparare
- Dam dovlecelul pe razatoarea mare. Il punem intr-o sita impreuna cu o lingurita de sare si amestecam ocazional. Il lasam o ora la scurs.
- Amestecam dovlecelul scurs cu ouale, ceapa si mararul.
- Adagam condimentele, cascavalul si somonul. Amestecam.
- Adaugam faina si praful de copt. Omogenizam.
- Coacem vafele in aparatul special pana sunt rumene.
In functie de tipul de aparat folosit difera numarul vafelor si timpul de coacere.
Pofta buna!