Probabil ar fi mers bine aceasta salata de oua imediat dupa sarbatorile pascale, deoarece atunci raman destul de multe oua fierte, insa eu zic ca merge si in alte momente. Este o reteta rapida si racoroasa pe care eu o indragesc tare.
Salata de oua este potrivita pentru micul-dejun sau ca si aperitiv pe o masa organizata cu diferite ocazii, sub forma unor tartine. Ca sa nu mai spunem ca e o idee excelenta de merinde de luat la pachetel.
Daca voi faceti reteta imediat dupa Paste si aveti mai multe oua decat este scris in lista de ingrediente, adaptati si cantitatile celorlalte bunatati necesare.
Ingrediente salata de oua
-2-3 oua fierte
-3 fire de ceapa verde
-cca 60 g file de somon afumat
-200 ml iaurt
– cca 50 g branza telemea
-sare si piper dupa gust
-fulgi de ardei iute (optional)
Ouale se taie in bucati mici, ceapa se toaca marunt, branza se faramiteaza, iar somonul se rupe in fasii mici.
Se amesteca intr-un vas ingredientele si se adauga iaurtul si condimentele.
Salata de oua se consuma rece cu paine prajita sau in chifle ca sandvis.
Pofta buna!
1 comment
Am facut. A iesit foarte buna. Multumesc pentru reteta.