Chiftele de porc si vita la cuptor – adio sfara si fum, adio miros greu de scos din casa! Este una dintre cele mai simple retete de chiftele la cuptor. Hai sa-ti spun cum le-am facut!
Ne plac foarte mult chiftelele, iar de cand am descoperit varianta la cuptor, pregatesc chiar des. De pui, vita, porc, ton, somon ori doar legume. Toate sunt delicioase, chiar daca sunt mai seci decat cele prajite in baie de ulei.
Ce-mi place maxim la coptul chiftelelor este faptul ca pot face o cantitate mare in acelasi timp. Nu trebuie sa le intorc, deci nu este nevoie sa stau de paza langa cuptor. Pe urma este cantitatea redusa de grasimi si calorii. Cred ca asta este pe placul tuturor, nu? Si nu in ultimul rand, in casa nu mai miroase a prajit.
Daca nu ati incercat pana acum chiftele la cuptor, va recomand sa nu mai stati pe ganduri!
Vezi AICI si RETETA DE CHIFTELE DE PUI LA CUPTOR.
Ingrediente Chiftele de porc si vita la cuptor
- 500g carne tocata (amestec porc+vita)
- 2 oua
- 1 morcov mare dat pe razatoarea mica
- 50g parmezan razuit
- 60g pesmet
- 1/2 legatura de patrunjel tocat marunt
- sare si piper (cantitati dupa gustul vostru)
Mod de preparare Chiftele de porc si vita la cuptor
Am pornit cuptorul la 190C si am pus hartie de copt in tava mare a cuptorului.
Toate ingredientele le-am pus in vasul robotului si le-am amestecat bine cu carligul de framantare. Bineinteles, acest procedeu poate fi realizat cu succes si manual.
Din compozitia rezultata am modelat chiftelele si le-am asezat una langa cealalta, cu o mica distanta intre ele, in tava pregatita.
*Mie mi-au iesit 36 de chiftele, fiecare avand dimensiunea (aproximativa) a unei nuci.
Am copt chiftelele 30 de minute. Nu le-am intors. Cum le-am pus la cuptor, asa le-am scos la final.
Pofta buna!