Fel principal pentru mesele festive de sarbatori, dar nu numai: muschiulet de porc cu cartofi si morcovi. Totul gatit in vasul de fonta emailata de la Crockpot Romania. Partea faina e ca vasul se poate introduce la cuptor, astfel ca nu e nevoie de multe vase pentru a pregati masa. Si o veste super buna: 1+1 gratis la vasele de fonta de 4,7l. In aceasta perioada daca pui in cosul de cumparaturi 2 vase de fonta, vei plati doar unul. Oferta valabila pentru siteul Crockpot Romania.
Ingrediente Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi
- 2 bucați muschiuleț de porc, fiecare a cântarit aprox 500 de grame
- 800g cartofi
- 200g morcovi
Pentru condimentarea carnii:
- 3 linguri ulei de masline
- 3 caței de usturoi
- 1/2 lingurița sare
- 1/4 lingurița piper
Mod de preparare Muschiulet de porc
Se amesteca toate si se ung bucațile de carne pe toate partile.
Separat se curața cartofii si se taie cubulete, apoi se fierb 10 minute in apa cu puțina sare. Se scurg de apa si se lasa deoparte.
Se feliaza morcovul foarte subtire, au am folosit o mandolina si se pun rondelele peste cartofi. Se adauga putina sare, piper, boia afumata si cimbru uscat (1/2 lingurita). Se amesteca, cu grija pentru a nu se zdrobi cartofii.
Se incinge in vasul de fonta 2 lingurițe ulei de masline si se prajesc bucatile de carne pe toate parțile pana se rumenesc putin (aprox 1-2 minute).
Langa carne se adauga garnitura si se pune vasul la cuptorul incins la 185°C, cu ventilatie si caldura sus-jos jos, pentru 35 de minute.
Inainte de servire este bine sa lasam carnea 5-10 minute pentru odihna.
Cartofii vor prinde o crusta aurie, morcovii vor fi moi, iar carnea va fi delicioasa si suculenta, o adevarata incantare.
Asezați alaturi niste niste muraturi sau o salata de varza si haideți la masa. Pofta buna si sper sa va placa ce v-am pregatit.