Piept de pui cu bacon in sos de smantana, fraged si suculent, cu sos cremos si aromat. Si se si pregateste mega simplu si rapid. Yep, e reteta perfecta pentru zilele in care n-ai nimic de mancare, dar ai vrea sa mananci ceva bun de tot. Nu ma crede pe cuvant, incearca reteta!
Sunt zile in care numai gandul ca trebuie sa fac ceva de mancare ma irita si as face orice numa sa nu intru in bucatarie. Norocul meu e ca indispozitiile de genul asta imi trec foarte repede. Dar sa stiti ca da, am si zile din astea.
Reteta asta cu pui s-a intamplat fix intr-o zi din asta. As fi vrut sa mananc ceva bun, nu aveam nimic gatit, dar aveam bacon si piept de pui. Am zis ca sigur merg perfect impreuna intr-un sos cremos si vreo 20-25 de minute mai tarziu eram gata cu totul. In plus, am folosit laboșul bunicii, o cratita la care tin foarte foarte mult.
Ingredientele sunt putine, tehnica e usoara, totul merge rapid…adica chiar n-ai motive sa zici ca nu faci si tu!
Vezi AICI o alta reteta super faina – PUI CU SOS DE TARHON SI SMANTANA
Ingrediente Piept de pui cu bacon in sos de smantana
pentru 4 portii
- 150g bacon taiat cubulete
- 2 piepti de pui (intregi, 1 kg)
- 400 ml smantana pentru gatit
- putina sare
- piper
- nucsoara (optional)
- patrunjel proaspat
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare Piept de pui cu bacon in sos de smantana
Am pus intr-o tigaie baconul la prajit. Fara ulei.
Cat timp baconul sfaraia, am spalat carnea de pui si am taiat fiecare bucata de piept in doua. Am tamponat cu un servetel de bucatarie, apoi am pus pe fiecare putina sare si piper.
Am scos baconul din tigaie pe o farfurie si am turnat uleiul de masline. Am pus cele 4 bucati de carne si le-am prajit pana s-au rumenit fain pe ambele parti.
Intr-o cratita am transferat carnea de pui, am adaugat si baconul prajit si am turnat smantana. Am lasat cratita pe foc mic sa fiarba 10 minute. Nu am adaugat sare in sos pentru ca baconul a fost destul de sarat, in plus am pus si pe pui. Va sfatuiesc sa gustati baconul sa stiti exact cam cata sare puneti.
Dupa cele 10 minute am oprit focul, am adaugat putin piper si putina nucsoara razuita si am presarat patrunjelul tocat marunt. Atata tot, rapid si super bun!
Aceasta a fost reteta de piept de pui cu bacon in sos de smantana. Asa cum spuneam si la inceput, totul se pregateste foarte rapid si usor. Langa pui merge orez, cartofi, salate sau doar o paine buna. Cum doriti voi!
Pofta buna!