Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
AperitiveMancaruriPui

Pate de pui facut in casa

written by Corina Ureche februarie 17, 2014
Pate de pui facut in casa

Recunosc ca sunt amatoare de pate de ficat de pui, iar eticheta micii conserve nu m-a speriat niciodata. Stiu ca un pate de magazin contine orice, numai ficat nu (sau il contine intr-o cantitate mica), insa a fost mereu mica mea placere. Nevinovata sau vinovata.

Pofta buna!

Ei bine, de ceva vreme il pregatesc acasa si sunt foarte multumita de rezultat. Se poate pastra in borcan la frigider pana la o saptamana, ceea ce e foarte bine. Il adaug in umplutura pentru oua (umplute, desigur), il mancam cu paine cu seminte si arata super bine alaturi de alte aperitive pe o masa festiva.

Mie imi place sa il mananc alaturi de castraveciori murati si vara cu rosii din acelea suculente de gradina. Sper sa fie o reteta pe placul tuturor si sa il incercati, merita!

Pate de pui facut in casa

Ingrediente Pate de pui facut in casa

  • 500 g ficat de pui
  • 150 g slanina afumata (am avut slanina buna de tot de la parinti)
  • o ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de cognac
  • 60 g unt
  • sare si piper dupa gust
  • o crenguta de cimbru usca

Mod de preparare Pate de pui facut in casa

Ficatul se spala in apa rece si se curata de pielite si se pune intr-o sita la scurs. Ceapa se curata si se toaca marunt, usturoiul se curata si el si se feliaza subtire.

Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc cateva minute. Slanina se taie marunt si se adauga si ea in tigaie si se prajeste usor, apoi se adauga ficatul si se prajeste 2-3 minute pe fiecare parte. Se toarna cognacul, se adauga piperul si crenguta de cimbru. Se pune un capac si se lasa pe foc mic cca 20 de minute. Ficatul folosit de mine a lasat destul de multa apa, astfel ca nu a fost nevoie sa mai adaug apa, insa daca observati ca ar fi nevoie de putin lichid, adaugati apa sau supa de pui(cca 100 ml).

Dupa fierbere se scoate crenguta de cimbru, iar ficatul cu ceapa si usturoiul se transfera intr-un blender si se pasteaza pana cand se obtine o pasta fina si omogena. Se adauga dupa gust sare si piper (optional puteti adauga si patrunjel proaspat).

Se mananca cu mare incredere pe paine proaspata.
Daca nu aveti slanina puteti sa folositi bacon, dar gasiti slanina de cumparat peste tot. Ajuta pate-ul sa nu fie fad si uscat si ii da si o aroma buna.

Pofta buna!

Pate de pui facut in casa

Print Friendly, PDF & Email
ficat de puipate de casaretete puiretete simple si usoare
5 comments
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Paine in ou cu portocale si scortisoara
next post
Placinte umplute coapte in ulei de masline

You may also like

Salata de vinete cu iaurt

noiembrie 1, 2010

Oua umplute cu somon

aprilie 15, 2015

Chiftele crocante

martie 27, 2012

Saratele cu chimen la presa

decembrie 14, 2017

Tarta de cartofi la tigaie

septembrie 6, 2022

Pulpe de pui cu miere si busuioc

noiembrie 20, 2009

Pui in sos de smantana si chutney de...

martie 29, 2017

Pui cu ciuperci in sos de smantana si...

noiembrie 12, 2011

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Fajitas de pui

iunie 5, 2012

5 comments

liana februarie 17, 2014 - 2:00 pm

Mai fata, se vede ca te pricepi: cu castraveti murati mananc si eu pateul (si-n plus cu un ou fiert dar cu galbenusul moale). Cu coniac n-am incercat dar ma tem ca mi-ai facut pofta ……

Reply
Corina Ureche februarie 17, 2014 - 2:00 pm

Mai draga, daca e pofta apoi musai trebuie sa faci!

Reply
Adina februarie 17, 2014 - 6:38 pm

Si eu fac pateu in casa.
Delicios !:)

Reply
Corina Ureche februarie 17, 2014 - 6:39 pm

Adina, tu cum il pregatesti?

Reply
Paula Gafitescu februarie 18, 2014 - 1:59 pm

Super reteta! Si noi facem des pateu de casa si ne place extrem de mult, nu se compara cu cel din comert. Te pup!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ