M-am mobilizat destul de greu cu reteta de luna aceasta pentru Provocarea Secreta, dar am reusit sa fac o treaba buna pana la urma. Mimmi, de la Bucata pe Alese, este in aceasta luna gazda provocarii, iar in urma tragerii la sorti perechea mea este Ramona de la Piri Piri e Canela. Urmaresc blogul Ramonei de ceva vreme mai ales ca ea locuieste in Portugalia, tara mea de suflet, locul meu drag si ne prezinta de acolo tot felul de minunatii. Am ales sa pregatesc Pasta de ton cu ceapa rosie si piri piri si asta pentru ca ne plac mancarurile picante, iar de piri piri ne-am indragostit in vizita noastra in Portugalia.
Ingrediente
-1 conserva de ton maruntit
-2 linguri maioneza (de casa)
-un catel de usturoi
-sare si piper dupa gust
-praf de piri piri (eu am avut ardei la borcan)
-patrunjel tocat marunt (2 fire)
-o ceapa rosie micuta
In primul rand tonul trebuie scurs foarte bine de ulei cu ajutorul unei site. Ceapa rosie se taie marunt marunt, catelul de usturoi se piseaza, iar patrunjelul se toaca marunt si el. Se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine o crema omogena. Crema de ton cu piri piri se serveste cu paine prajita.
Nu am dat cantitate pentru piri piri deoarece este strict la alegerea dumneavoastra cat sa fie de picanta crema. Daca nu doriti una picanta puteti chiar sa nu folositi acest ingredient.
5 comments
Apetisanta si, cu siguranta delicioasa!:)
asa este 🙂
Im place tare mult cum arata, am sa incerc si eu!! Imi place tonul foarte mult!!
Mã bucur cã va plãcut, eu o gãtesc des. Ce loc in Portugalia ai vizitat? pup
Nu cred ca m-as satura sa mananc asa ceva…arata incredibil si tonul este favoritul meu!! Offf, ce pofta mi-ai facut!
Te invit sa arunci o privire in dulapiorul meu: Shop My Closet