Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023
AperitiveMancaruri

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023
AperitiveMancaruri

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022
MancaruriPui

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022

Ardei umpluti cu cus-cus si ciuperci

octombrie 7, 2022

Chec cu orez si ciuperci

octombrie 2, 2022
Aperitive

Imam Baildi

written by Corina Ureche septembrie 28, 2010
O reteta greceasca minunata care mi-a placut foarte foarte mult. Este o mancare aromata si plina de gust. Recomand din suflet ca merita!
Reteta o am de aici , cu multumiri Alexandre!
Sa nu stam prea mult de povesti, ca poate va este foame si sa va apucati rapid de lucru!
Asadar, avem nevoie de:

-3-4 vinete
-2-3rosii
-3 catei de usturoi
-2-3 bucati de ceapa rosie
-ulei de masline
-sare
-piper
-cateva fire de patrunjel

Curatam vinetele alternativ (am avut si albe si…vinete :P)

Le taiem pe de-a lungul si le crestam. Le tinem in apa cu sare vreo 30 de minute.

Oparim rosiile si le decojim, apoi le taiem cubulete si indepartam semintele. Ceapa o tocam marunt, la fel si usturoiul si patrunjelul. Amestecam rosiile, ceapa, usturoiul si patrunjelul, adaugam ulei de masline si sre si piper. Compozitia o asezam peste vinete, iar apoi vinetele pe punem intr-o tava in care am pus putina apa.
Le dam la cuptor (le-am tinut pana cand s-au inmuiat vinetele).

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
vinete
13 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Ardei copti
next post
Cannelloni cu urda si spanac

You may also like

Bilute condimentate cu branza

ianuarie 5, 2012

Salata de vinete cu iaurt

noiembrie 1, 2010

Pesto de legume coapte cu nuca

ianuarie 6, 2020

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023

Pate de pui facut in casa

februarie 17, 2014

Pesto de patrunjel cu nuci

mai 22, 2020

Ciuperci umplute

noiembrie 18, 2009

Oua umplute cu ciuperci

ianuarie 16, 2012

Bruschete cu ciuperci

mai 4, 2010

Foietaj umplut – 2 idei de luat la...

mai 29, 2020

13 comments

Anonim septembrie 29, 2010 - 7:12 am

Salut. Desi disputata intre turci si greci, ca multe alte feluri de mancare, sub numele de Imam Bayildi reteta este turceasca. Inseamna aproximativ "preot mahomean lesinat" si povestea are doua variante, sotia preotului le-a gatit (nitel diferita reteta originala, vinetele sunt umplute altfel) iar preotul cand a gustat a lesinat.

Unii spun ca a lesinat de cat ed bune erau, altii ca din cauza pretului uleiului de masline folosit din abundenta de gospodina.

Tot din bucataria turca sa incerci Karnıyarık, neaparat, sigur gasesti reteta pe undeva, un pun linkuri la alte site-uri ca nu e frumos 🙂

Dana

Reply
Nela septembrie 29, 2010 - 7:12 am

Woww ce bine arata …o mancare delicioasa!

Reply
geta septembrie 29, 2010 - 7:12 am

arata extraordinar!felicitari!

Reply
Sara & Miki septembrie 29, 2010 - 7:12 am

Arata minunat si sunt foarte bune.

Reply
Surac septembrie 29, 2010 - 7:12 am

Foarte aspectuos, super reteta…

Reply
Corina septembrie 29, 2010 - 7:13 am

@Surac-multumesc tare frumos!

Reply
Corina septembrie 29, 2010 - 7:14 am

@Sara-intradevar arata bine, un spectacol cromatic in farfurie. Multumesc!

Reply
Corina septembrie 29, 2010 - 7:15 am

@Geta-Ma bucur ca iti place, multumesc de vizita!

Reply
Corina septembrie 29, 2010 - 7:15 am

@Nela-Multumesc frumos!

Reply
Corina septembrie 29, 2010 - 7:17 am

@Dana-da, am citit si eu despre reteta cate una alta, insa persoana de la care am preluat reteta este o romanca stabilita in Grecia de multi ani, iar daca ea zice ca-ispecifica zonei nu pot eu sa contest..stie ea mai bine. In fond cand vine vorba de disputele intre retetele grecesti si turcesti nici nu stiu pe care varianta sa o aleg…e la fel ca si istoria celor 2 tari 😀
Multumesc de vizita, o zi frumoasa!

Reply
Zazuza septembrie 29, 2010 - 10:34 am

si mama face asa ceva, e absolut delicioasa mancarea, si calda, si rece. un deliciu! eu n-am incercat sa o fac, pentru ca face parte din rasfaturile mele de la casa parinteasca 😀

Reply
Corina septembrie 29, 2010 - 10:35 am

Fain rasfat de la casa parinteasca! eu aba de curand am dat peste mancarea asta si clar se afla printre preferate

Reply
Anastasia octombrie 4, 2010 - 3:59 pm

yummy ce bine arata, eu ador vinetele 😀

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) branza (11) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (25) desert (31) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (36) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (22) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (15) retete pui (14) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (67) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (19) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ