Eu de cand l-am descoperit il fac destul de des. Nu raman niciodata fara naut in casa si daca cumva se anunta un musafir pe la noi fac repede un hummus. Alaturi de lipii, paine prajita sau bastonase din legume sunt convinsa ca este pe placul oricui.
Ingrediente Hummus clasic preparat acasa
o conserva de naut (250 de g)
2 linguri de pasta tahini (pasta de susan)
2 catei de usturoi
3 linguri de ulei de masline
1/2 lingurita chimion macinat
3-4 linguri zeama de lamaie (sau dupa gust)
sare si piper
70 ml apa din conserva de naut
Mod de preparare Hummus clasic preparat acasa
Am trecut in lista ingredientelor 70 ml din apa din conserva de naut. Din aceste cantitati, pasta de naut are o consistenta, zic eu, potrivita. Se poate intinde pe paine sau lipie. Daca totusi, va place sa aiba o consistenta mai moale, mai adaugati putina apa.
Din blender, turnati hummus-ul intr-un bol sau pe o farfurie. Picurati ulei de masline si ornati cu boia, susan alb sau negru, patrunjel tocat marunt, muguri de pin sau cateva boabe de naut. Bieninteles, semintele pot fi folosite si ele. De dovleac, de floarea soarelui, de in sau ce va place voua mai mult.
2 comments
Arata foarte bine,cred ca este si tare buna.Nu am mancat niciodata humus.O zi buna.
Mi-ai facut pofta!!! Maine chiar imi cumpar naut si imi fac si eu. Iti doresc o seara frumoasa.