Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Stufat de miel

aprilie 14, 2025

Am testat supele Dozz

aprilie 10, 2025

Muschiulet de porc cu cartofi si morcovi

decembrie 17, 2024
DesertMancaruri

Clatite cu urda si marar

iunie 10, 2024

Ciuperci umplute cu mexican mix cu orez

aprilie 12, 2024

Vafe sarate cu morcovi si ceapa verde

martie 22, 2024
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
Aperitivede post

Salsa verde cu rosii

written by Corina Ureche august 20, 2013
Luna august este luna in care o asezam pe tron pe Maria Sa, Rosia. Asa ne-a indemnat Diana care gazduieste in aceasta luna provocarea Dulce Romanie, un proiect lansat de Mihaela si menit sa ne apropie pe noi, cei din spatele blogurilor. Chiar daca nu se intampla luna de luna, particip cu drag la aceasta provocare si ma bucur ca de fiecare data descopar oameni si bloguri noi.
Revenind la reteta, eu am profitat de rosiile faine din gradina parintilor mei; suculente, aromate, cu miezul carnos si catifelat. Sunt perfecte. Chiar si rosioarele de mai jos sunt din gradina si sunt absolut adorabile.
Reteta este una cat se poate de simpla, chiar nu cred ca se poate mai simplu de atat si va surpinde orice papila gustativa.
 

 

 

 Ingrediente
– 3 rosii maricele
-2 fileuri de ansoa
-2 linguri de patrunjel tocat marunt
-2 linguri de frunze de telina tocate marunt
-1 catel de ustroi
-60 ml ulei de masline
-o lingurita de otet balsamic
-2 linguri de zeama de lamaie
-sare si piper dupa gust
Puneti pe foc o craticioara cu apa. Cand aceasta incepe sa fiarba scufundati rosiile in apa si lasati-le pret de cateva secunde, apoi le transferati intr-un bol cu apa rece. Astfel, rosiile se vor decoji foarte usor. Dupa ce sunt decojite se taie in doua si se scot samburii, apoi pulpa se taie cubulete.
In blender se pun restul de ingrediente: verdeturile, ansoa, usturoiul, uleiul, otetul si zeama de lamaie. Se blenduiesc toate la un loc pana cand se obtine o pasta cremoasa si omogena. Se condimenteaza la final cu sare si piper dupa gust, apoi se amesteca cu rosiile taiate cuburi.
Salsa verde cu rosii se serveste pe paine prajita.

Puteti adauga sau scoate ingrediente din cantitatile  date mai sus. Poate va place aroma de patrunjel sa fie mai pregnanta, asadar puteti sa puneti o lingura in plus. Sau orice alt ingredient.
Daca nu va place ansoa sau nu aveti la indemana puteti folosi cu succes ton maruntit sau chiar puteti sa eliminati complet acest ingredient. Jucati-va cu aromele!!
Reteta nu imi apartine, inspiratia a venit de pe internet de pe un site culinar din America. Urmeaza sa trec si linkul cand dau de reteta 🙂

 

 

 

 

Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
8 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Chiftele de quinoa si legume
next post
Rulada de bezea cu branza si zmeura

You may also like

Pasta de ton

februarie 14, 2010

Rosii coapte cu mozzarella si parmezan

septembrie 12, 2019

Rulouri de pui (cu sos de mustar si...

februarie 1, 2012

Pasta de jumari facuta in casa

ianuarie 5, 2016

Rulouri cu spanac si ceapa verde

martie 5, 2020

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Mini omlete cu sunca si cascaval la cuptor

martie 5, 2018

Salata de cartofi cu leurda

aprilie 11, 2020

Baghete umplute cu ton si bacon

septembrie 29, 2022

Chec sarat cu parmezan si patrunjel

martie 26, 2020

8 comments

Valentina august 20, 2013 - 5:08 pm

Arata foarte bine si cred ca este deosebit de gustoasa. O reteta care merita a fi incercata.

Reply
Laura august 20, 2013 - 5:08 pm

Hmm… Ce bine arata! Eu voi scoate fileul de ansoa 😛 dar in rest e super!

Reply
liana august 29, 2013 - 11:42 am

Faina reteta, dar cred ca eu o sa las rosiile cu coaja cu tot, ca nu m-oi ineca dintr-atata :))

Reply
Disturbingly Delicious august 29, 2013 - 11:42 am

Oh, Doamne cum arata sosul asta, Corinush!!! <3 <3 <3 I'm sooo hungry 😀

Reply
Disturbingly Delicious august 29, 2013 - 11:42 am

Oh, cum arata! Minunata reteta si chiar cred ca o sa o incerc si eu. Multumesc ca ai trimis-o la provocare, cred ca o sa avem o colectie de retete cu rosii inedite. Te pup xox

Reply
Mihaela august 29, 2013 - 11:42 am

arata super, cred ca si gustul e la fel !

Reply
pansy august 29, 2013 - 11:42 am

Eu n-as scoate fileurile de ansoa, dar as mai scoate din telina.Am s-o incerc

Reply
Elena Toma septembrie 8, 2013 - 12:44 pm

Oh, ce grozav arata! Trebuie neaparat testat, ca incrediente am din gradina.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (35) ciuperci (26) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (27) nuca (23) oua (22) parmezan (14) paste (20) patrunjel (11) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (17) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (49) retete simple si usoare (126) rosii (32) salata (17) selgros (70) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (22) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ