In urma cu ceva timp am ochit o prajitura de-a Laurei (multumesc pentru reteta), ideala pentru perioada de post. Prajitura de post cu mere si nuca. Eu am facut mici modificari, am inlocuit fulgii de cocos cu miez de nuca deoarece noi nu suntem prieteni foarte buni cu nuca de cocos si am adaugat cacao, care ne place mult de tot.Nu vom refuza niciodata un dulce cu cacao sau ciocolata.
Puteti servi prajitura de post cu mere si nuca la cafea, mi se pare delicioasa in combinatie cu aroma cafelei. Atat de mult imi place incat ma gandesc sa pun data viitoare cafea in blat. Hmmm, ma gandesc car au tare nu are ce sa iasa, nu?
Ingrediente Prajitura de post cu mere si nuca
- 280 g faina
- 150 g zahar brun
- 100 ml ulei
- 250 ml apa calduta
- 3 mere
- 60 g miez nuca tocat mare din cutit+60 g miez macinat
- 2 lingurite cacao
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- un varf cutit de sare
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare Prajitura de post cu mere si nuca
Pornim cuptorul la 180 grade si pregatim o tava de copt. Eu am folosit o tava de chec.
Intr-un bol incapator se adaugam zaharul, apa calduta si uleiul, apoi se adauga treptat faina amesecata cu sarea si praful de copt. Amestecam si adaugam si nuca macinata. Cand amestecul este omogen se adauga miezul de nuca tocat mare din cutit, scortisoara, cacaua si merele curatate si feliate subtirel.
Amestecul se toarna in forma de copt care a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru cca 40 de minute.
Se scoate prajitura si se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Daca faceti testul cu scobitoarea sa nu va speriati daca nu iese perfect curata. Prajitura ramane usor umeda de la mere. In general prajiturile care contin ulei sau fructe zemoase vor iesi mai umede.
Prajitura de post cu mere si nuca este gata. Pofta buna!
1 comment
O fi ea de post dar arata grozav!