De ceva vreme fac biscuitii astia saptamanal pentru ca sunt absolut deliciosi. Fragezi de se topesc in gura. Petru este foarte incantat de ei, iar asta ma bucura avand in vedere ca el nu este un amator de dulciuri.
Reteta de la care am pornit este a Laurei si o gasiti aici. (Laura, multumim). Am folosit si faina alba si faina de ovaz, le aveam pe amndoua incepute si am vrut sa termin pungile. Biscutii au iesit foarte buni si asa, poate putin mai consistenti, dar la fel de buni. Puteti la fel de bine sa folositi doar faina alba. In locul ciocolatei maruntite, puteti sa folositi chipsuri de ciocolata.
Sunt absolut perfecti alaturi de cafea sau cacao, alaturi de un pahar de lapte sau o ciocolata calda. Se pastreaza foarte bine daca sunt pusi intr-un recipient care se poate inchide ermetic.
Deasemena, aluatul este destul de versatil si puteti face multe cu el. Ii puteti adauga cacao, nuca de cocos sau miez de nuca macinat, fructe uscate in loc de ciocolata.
Ingrediente Biscuiti cu ciocolata
- 200 g faina de ovaz
- 100 g faina alba
- 200 g unt la temperatura camerei
- 150 g zahar
- 1/2 plic praf de copt
- un varf de cutit de sare
- 2 oua
- 150 g ciocolata amaruie (de calitate)
- seminte de la 1/2 pastaie de vanilie sau zahar vanilinat
Mod de preparare Biscuiti cu ciocolata
1. Untul se mixeaza impreuna cu zaharul pana cand cristalele sunt dizolvate.
2. Se adauga ouale, semintele de vanilie si sarea si se mizeaza in continuare.
3. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza compozitia.
4. Ciocolata se marunteste cu lama cutitului si se adaug in compozitie. Se amesteca usor.
5. Aluatul se da la frigider pentru cca o jumatate de ora. (Aluatul iese destul de moale si lipicios, sa nu va speriati :D)
6. Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade (foc moderat).
7. Intr-o tava se pune hartie de copt.
8. Se scoate aluatul de la frigider si cu ajutorul unei lingurite se formeaza gramejoare de marimea unei nuci. Se lasa o distanta de 3-4 cm intre gramajoare, biscuitii se vor intinde in tava.
9. Se coc biscuitii 20 de minute (sau pana cand marginile incep usor sa se rumeneasca), apoi se scot si se lasa cateva minute in tava. Se scot din tava cu ajutoul lamei unui cutit si se lasa la racit.