Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Crema tartinabila cu dovleac si branza

octombrie 24, 2023

Spanakopita – triunghiuri cu spanac

septembrie 6, 2023

Supa rece de legume – reteta Gazpacho

august 20, 2023
MancaruriPaste

Paste cu vinete si rosii

iulie 6, 2023

Vafe cu dovlecel si somon afumat

iunie 18, 2023

Salata de dovlecei cu iaurt si maioneza

iunie 1, 2023
AperitiveMancaruri

Quiche cu telemea si verdeturi

mai 5, 2023

Dovlecei umpluti cu fasole si porumb

martie 31, 2023

Quesadilla cu spanac si feta

martie 8, 2023
Mancaruri

Sandvis cu hummus de sfecla rosie

ianuarie 12, 2023

Sos cu ciuperci pentru paste

noiembrie 9, 2022

Pui in sos de smantana cu mazare

octombrie 13, 2022
Desert

Bezele cu nuca, crema cu mascarpone si caramel sarat

written by Corina decembrie 29, 2015

Probabil, zilele acestea, sunteti in cautarea unor retete delicioase pentru masa de Revelion, asa ca ati nimerit perfect azi aici. Am o propunere pentru voi de sta mata in coada! Dar si daca nu sunteti in cautare de retete festive si totusi ati ajuns prin bucataria mea, sunt sigura ca bezelele astea va vor merge la inima. Adica n-are cum sa se intample altfel.

Bezele cu nuca, crema fina cu mascarpone si delicatul caramel cu tenta sarata. Toate puse impreuna. Repet: bezele cu nuca, crema fina cu mascarpone si delicatul caramel cu tenta sarata. Stiu, v-am cucerit!

Eu am facut bezelele pentru masa de Craciun si am asezat pe masa si borcaneleul cu caramel sarat, in caz ca cineva dorea extra pe bezea. Si cam toata lumea a mai vrut caramel, adica e atat de bun ca nu te poti rabda si iti vine sa pui si sa tot pui.

Desertul este unul fin si delicat, cu un aspect, zic eu, elegant. Chiar daca bezelele vi se par mai dificil de realizat, credeti-ma ca doar prima data e mai … provocator. Apoi e floare la ureche!

bezele cu mascarpone si caramel (13)

bezele cu mascarpone si caramel (12)

Ingrediente Bezele cu nuca, crema cu mascarpone si caramel sarat

Pentru bezele

  • 5 albusuri (la temperatura camerei)
  • 240 g zahar
  • 100 g miez de nuca macinat
  • un varf de cutit de sare
  • ½ lingurita otet

Pentru crema

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar pudra

Pentru decor

  • caramel sarat – reteta o gasiti aici

Mod de preparare Bezele cu nuca, crema cu mascarpone si caramel sarat

Pentru bezele, pornim cuptorul la 130 de grade si pregatim o tava in care punem hartie de copt. Albusurile le punem in bolul mixerului sau intr-un vas de sticla curat si uscat si le mixam impreuna cu sarea pana cand spuma este cat de cat ferma, apoi adaugam zaharul treptat, lingura cu lingura. Mixam spuma pana cand zaharul este dizolvat iar bezeaua este lucioasa si ferma. Adaugam otetul si miezul de nuca si omogenizam, amestecand incet. Punem spuma de bezea intr-un pos si spritam cercuri in tava pregatita, iar pe fiecare cerculet spritam si o bordura, ca sa obtinem un cosulet (asa ca si in poza de mai jos). Reducem temperatura cuptorului la 100 de grade si dam tava la cuptor pentru 1 ora si jumatate, apoi oprim cuptorul si lasam bezelele sa se raceasca inauntru, cu usa intredeschisa. Eu am facut 12 bezele din cantitatile date, insa au fost destul de marisoare, cu un diametru de cca 8 cm. Puteti sa le faceti putin mai mici si asa vor iesi mai multe. Bezelele vor iesi crocante la exterior si usor gumate la interior.

Pentru crema, amestecam intr-un bol mascarpone cu frisca si zaharul si mixam pana cand crema este tare si numai buna pentru ornat. Punem crema intr-un pos si spritam crema in cosuletele de bezea, apoi picuram pe deasupra caramel sarat. Am pus si frunzulite de menta, pentru aspect. In lipsa mentei, puteti pune cirese glasate, citrice confiate …. sau cam ce ati dori si aveti la indemana 🙂

bezele cu mascarpone si caramel (2)

bezele cu mascarpone si caramel (6)bezele cu mascarpone si caramel (3)bezele cu mascarpone si caramel (10)

Print Friendly, PDF & Email
4 comments
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Pancakes cu banane si ciocolata
next post
Salam de ciocolata. Cu nuci, scortisoara si coaja de portocala.

You may also like

Cuiburi de viespi

noiembrie 12, 2018

Biscuiti cu portocale

noiembrie 3, 2016

Tort Musuroi de cartita

mai 14, 2021

Papanasi cu urda – Papanasi fierti

august 17, 2018

Tiramisu cu serbet de cacao

februarie 22, 2017

Paine in ou cu portocale si scortisoara

februarie 9, 2014

Budinca de hrisca si suc de mere

decembrie 2, 2013

Biscuiti cu banane si fructe uscate

ianuarie 28, 2014

Pancakes cu banane și ovaz

iunie 12, 2019

Papanasi fierti fara gluten

februarie 26, 2016

4 comments

Iuliana decembrie 29, 2015 - 10:22 pm

Mi-nu-na-te! Si bezelele si caramelul si pozele si tot 🙂

Reply
Corina decembrie 29, 2015 - 10:30 pm

Iuliana draga, iti multumesc pentru apreciere. Te pup :*

Reply
Elena decembrie 29, 2015 - 10:27 pm

Tare bune trebuie sa fie! Poate le testez si eu, daca nu de Revelion macar de Sf. Ion 🙂 Sa aveti sarbatori fericite, Corina!

Reply
Corina decembrie 30, 2015 - 8:49 pm

Bune-s tare, sper sa iti placa :* Sarbatori fericite!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Promotion Image

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (15) biscuiti (12) capsuni (17) cartofi (30) chiftele (18) ciocolata (33) ciuperci (25) desert (32) dovlecel (20) dulceata (14) lamaie (15) mancare la pachet (38) mascarpone (12) masline (13) mic dejun (14) morcovi (26) nuca (23) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (20) porc (13) prajitura (25) pui (18) retete cu pui (21) retete de post (11) retete italienesti (15) retete la cuptor (33) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (16) retete pui (14) retete simple (12) retete simple si rapide (48) retete simple si usoare (125) rosii (32) salata (17) selgros (69) selgros cauta pasiunea (15) selgros romania (21) sfaturi utile (14) spanac (18) usturoi (19) vinete (12) zmeura (15)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ